Eğri minarelere önlem alınmıyor

Eğri minarelere önlem alınmıyor

Merhum Tahir Büyükkörükçü adına inşa ettirilen camiinin minareleri eğri olduğu için tehlike oluşturuyor. Mahalle sakinleri aylardır bu şekilde bekletilen minareler için çözüm bekliyor

Konya'nın manevi mimarlarından olan Tahir Büyükkörükçü Hoca'nın adına Erenköy Mahallesi'nde bir cami inşa ettirilmeye başlanmıştı. Haziran 2014 tarihinde yapımına başlanan cami bitmek üzere.  Ancak 3 ay gibi bir süredir camide çalışma yapılmıyor. Çift minareli ve çift şerefeli olarak inşaa edilen caminin minareleri eğri olarak inşa edildi. Minarelerin inşaa edilirken mühendislik hatası sebebiyle eğrildiği iddia ediliyor. Can güvenliğinin hiçe sayıldığı inşaatlarda her yıl onlarca kişi iş güvenliği tedbiri alınmadığı için yaşamını yitiriyor. Minareleri eğik olan camii mahalle sakinlerine ve etrafa tehlike oluşturmaya devam ediyor. Minarelerin yıkılma ihtimali sebebiyle yetkililer camiinin önündeki araç ve yaya yolunu kapattı. Kapatılan yolda ise yayalar tehlikeyi göz ardı ederek yürümeye devam ediyor.

img_3427.jpg

MAHALLE SAKİNLERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yayaların tehlikeli bölgeyi kullanmaya devam etmelerine rağmen yetkililer yapılması gereken yıkımı aylardır bekletiyorlar. Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Mustafa Aysu, "Minarenin durumu mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atması gerek. Yaklaşık 3 aydır yamuk minareler ile ilgili bir gelişme yok" sözlerini kullandı. Camiinin hemen yanında evlerin ve araçların bulunması ise ayrıca bir tehlike arz ediyor. Yetkililerin yıkım yapmadığı aksine minareleri onarmaya çalıştıklarını iddia eden başka bir vatandaş ise şu sözleri kullandı, "Uzun bir süredir camii minareleri yamuk bir şekilde bekletiliyor. Yıkılması gereken minarelerin onarılacağını duyduk. Temelden sorunlu olan minarelerin onarılması uygun değil. Yıkılıp yeni minarelerin yapılması gerekiyor. Fakat yetkililer uzun bir süredir konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmadılar" şeklinde konuştu.

6-009.jpg

TEDBİRSİZLİK ÖLÜMLE SONUÇLANIYOR

Mahalle sakinlerinden Celal Yıldız ise yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Yıldız, "Aylardır minareler yamuk bir şekilde bekletiliyor. Mahalleliler uyarı tabelalarına rağmen camiinin önündeki yolu kullanmaya devam ediyor. Yetkililerin gerekli çalışmayı yapmaması ise bizleri hayrete düşürüyor. Allah muhafaza caminin önünde ki yolu kullan vatandaşlar bir gün canından olacak. Yetkililerin yıkımı gerçekleştirmesi için illa birisi mi ölsün" dedi. Can güvenliğinin hiçe sayıldığı bir ülkede yaşadığımızı dile getiren bir başka vatandaş ise şu şekilde konuştu, "Ülkemizde maalesef can güvenliği hiçe sayılıyor. Tedbirlerin alınmaması sebebiyle her yıl onlarca kişi yaşamını yitiriyor. Hal böyleyken yetkililerden en kısa zamanda bu yamuk minarelere bir çözüm üretmelerini talep ediyoruz. "

SALİH ACIBADEM

merhabahaber.com

img_3431.jpgimg_3444-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum