Eğitimde kronik sorunlar var

Eğitimde kronik sorunlar var

Türk eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Tanfer Ata, “Biliyoruz ki, Milli Eğitim Sistemimizin kronik hale gelmiş onlarca, yüzlerce problemi var” dedi

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanlığının genişletilmiş temsilciler kurul toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ve Genel Sekreter Musa Akkaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda ülke gündemindeki konular ve Eğitimcilerin karşılaştıkları sorunlar masaya yatırıldı. Toplantı da Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sistemi duvara vurmuştur. Hep birlikte Eğitim’de kronik hale gelmiş problemlerin bir an önce çözüm yolları bulunmalıdır” denildi. Kamu-Sen Konfederasyon çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanlığınca organize edilen Genişletilmiş Temsilciler kurul toplantısı bayır Otel’de Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, Genel Sekreter Musa Akkaş, Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları, Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda okul ve İlçe temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan Türk eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube istişare toplantısında ilk sözü alan Konya Şube Başkan Tanfer Ata, yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “11 Temmuz 2018’den beri Milli Eğitim Bakanlığını yürüten Sayın Ziya Selçuk, çok güzel konuşmalar yapıyor, güzel projelerden bahsetti. Ancak, aradan geçen yaklaşık 9 aylık sürede icraata geçirdiği hiçbir sözü yoktur. Biz Sayın Bakandan çok şey beklemiyoruz. Biliyoruz ki, Milli Eğitim Sistemimizin kronik hale gelmiş onlarca, yüzlerce problemi var. Biz, Sayın Bakandan sadece şunlara çözüm getirebilmesini arzu ediyorduk.Her türlü Sözlü Sınavın kaldırılması, Sözleşmeli Öğretmenlik sistemine son vermesi, Vergi Adaletsizliği konusunda Eğitim Çalışanlarını koruması, Ek Ders Ücreti ve Saatleri ile ilgili Adaletsiz Uygulamalara son vermesi, Yönetici Atama Sistemini Devlet Politikası haline getirmesi, Mülakatsız Yönetici Atamayı gerçekleştirmesi, Öğretmenlik Mesleğindeki Kariyer Basamakları ile ilgili düzenlemeyi tamamlaması,   Uzman ve Baş Öğretmenlik konusunu adil bir şekilde uygulamaya koyması. Eğitim Çalışanlarını, 3600 Ek Gösterge ile birlikte günümüz ekonomik şartlarına uygun, insanca geçinebileceği gelir düzeyine çıkartması.Evet, dediğim gibi, Eğitim Sistemimizde çözüm bekleyen, kronik hale gelmiş onlarca, yüzlerce problemin olduğunu biliyoruz. Ama, sadece bu saydığımız olmazsa olmaz konuların önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturulmasını hem Sayın Bakanımızdan, bekliyoruz.”

MİLLİ EĞİTİM DUVARA VURMUŞTUR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Ülkemizde son 10 yıldır 3 tip sendika çalışmaları ortaya çıktı. Bunun birincisi her şeye muhalif sendikal çalışmalar, İkincisi her şeye biat eden sendikal çalışmalar ve sendikalar, ve Üçüncüsü doğrunun yanında olup, doğruya destek veren, Çalışmalarında dik duran sendikal çalışmalar ve sendikalar yer almaktadır. Kamu-Sen vE türk Eğitim-Sen olarak bugüne kadar  üçüncüsü olan doğrunun yanında olan sendikal çalışmalar ve sendikalar arasında yer almaktayız. Bundan sonra da çizgimiz her zaman olduğu gibin bundan sonra da aynı olacaktır.” Toplantı da son konuşmayı yapan Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Genel Sekreteri Musa Akkaş ise “ Bu hükümet zamanında Türk eğitim’in de 7 bakan görev yapmış veya değişmiştir. Analiz yapacak olursak Türk Milli Eğitim’i duvara vurmuştur. Bu söylemi bizler değil tüm kesim söylemektedir. Türk Milli Eğitim’ini yeniden ayağa kaldırmak adına hep birlikte çalışmalar yapmak zorundayız. Türk Eğitim-Sen olara şimdilik yetkili değil, etkili bir sendikayız. Bugüne kadar hiçbir üyemize mevki vereceğiz diye kandırmadık. Her zaman doğrunun yanında olduk ve Dilsiz şeytan olmadık. Gönül sendikacılığı yaptık Üye olması için hiçbir kamu çalışanına baskı yapmaktık. Gönül rızalarıyla bizlere üye oldular. Bunun için tüm baskılara rağmen Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen saygınlığı olan ve güçlü olan bir sendikadır. Her geçen gün üye sayımız artmaktadır.” Protokol konuşmalarının ardından emekli olan üyelere ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan yardımcıları Musa Akkaş ve Selahattin Dolgun’a plaket ve tablolar günün anısına takdim edildi.Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Genişletilmiş Temsilciler toplantısı hep birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ

 

foto altı.

Tanfar Ata

Musa Akkaş

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.