Eczanelerde bazı ilaçlar yok!

Eczanelerde bazı ilaçlar yok!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan izlenilen ekonomi politikaları nedeni ile Türk Lirasının değer kaybına vurgu yaparak ilaç bulunabilirliğinin zor olduğunu dile getirdi

Hastaneler, solunum yolu enfeksiyonları ve grip vakalarıyla dolarken, vatandaşlar antibiyotik, ağrı kesici ve benzeri ilaçlara ulaşmakta zorlanıyor. Resmi Gazete’de 16 Aralık’ta ilan edilen Avro kuru 17.54 olarak güncellense de, ilaç sıkıntısına çözüm getiremedi.

"İLAÇ BULUNABİLİRLİĞİ ÇOK ZOR"

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, “1 Avro yaklaşık 32 lira. Ancak ilaç fiyatları hesaplanırken kullanılan Avro 17.5 lira. Üreticiler ve ithalatçılar ilaç üretmekte zorlanıyor. Bu kur farkıyla ilaç bulunabilirliği çok zor” dedi.

Tüm eczacıların ilaç temininde sıkıntı yaşadığını ve hastaların mağdur olduğunu belirten Saydan, “Bu sürecin başlıca sebebi, bakanlığın ilaç fiyatlandırma politikasında izlediği fiyatları baskılayıcı tutum. İlaç fiyatı için düşük Avro kuru uygulaması; ilaç ithalatçıları, üreticiler ve eczacılar için artık eziyet haline geldi. En kısa sürede sektörün tüm paydaşlarının kabul edeceği yeni bir sisteme geçilmesi gerekiyor. Bulunamayan ilaç en pahalı ilaçtır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.