Düşünen gençlik projesine Konya’dan destek

Düşünen gençlik projesine Konya’dan destek

Beyhekim Sağlık Derneği tarafından hazırlanan “Düşünen Gençlikle Aydınlık Geleceğe Projesi" Dernekler Dairesi Başkanlığından mali destek almaya hak kazandı.

Proje ortakları olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu, Farkındalık Atölyesi Öğrenci Topluluğu, Lokman Öğrenci Topluluğu ile Selçuk Üniversitesi Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu üyeleri düzenledikleri toplantı ile projelerini tanıtma imkânı buldu. Beyhekim Sağlık Derneği projelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Uz. Dr. Mahmut Sami Tuzcu ile proje Koordinatörü Dr. Mehmet İshak Mazı ve çok sayıda dernek üyeleri ve öğrencilerin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Uz. Dr. Mahmut Sami Tuzcu, projenin amacının eleştirisel düşünceye dayalı öğrenme olduğunu belirterek, “12 ay sürecek olan bu proje ile Konya’da Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde eğitim gören gençleri,  kalıplaşmış davranış, ezbere dayalı ve dayatılmış bilgilerden uzaklaştırmayı düşünüyoruz. Bunun yerine gençlerimizi eleştirel düşünme becerilerine dayalı öğrenen, öğrendiklerini yorumlayabilen ve düşünmelerinde tarafsız olabilen, sosyal olayları sağlıklı şekilde değerlendirebilen, ayrıca medya, reklam, propaganda ve değişik yönlendirme merkezlerinden yürütülen maksatlı ve olumsuz kampanyalar karşısında sağlıklı karar verebilen bireyler olarak yetiştirmeyi, amaçlıyoruz" dedi.

KİŞİSEL VE SOSYAL GELİŞİM SAĞLANACAK

Proje Koordinatörü Dr. Mehmet İshak Mazı ise projenin içeriği ve sağlayacağı faydalar hakkında ayrıntılı bilgi vererek,“Proje faaliyetleri ile Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde eğitim gören gençlerin, kişisel ve sosyal gelişimleri için imkân sağlanacağını ve gençlerin yaşadıkları çevre ve sosyal ortamlar itibarı ile karar alma süreçlerine katılımlarını artırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimiz eleştirel düşünme, problem çözme, karar verme ve girişimcilik becerilerini geliştirecek 8 adet atölye çalışması, 2 adet konferans, 2 adet sergi, 2 adet açık hava kütüphanesi ve sosyal uyumlarını artıracak gezi ve programlara katılacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.