Dünyaya bilgi hükmediyor

Dünyaya bilgi hükmediyor

İkincisi düzenlenen 'Eğitimde Altın Projeler' proje tanıtımında konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Dünyada yeni bir buluş yapılıyorsa bu ancak hayalle başlar. Dünün hayali bugünün gerçeğine dönüşür" dedi

Çevre duyarlılığı, eğitim ve öğretim çalışmaları ve engelli öğrencilere yönelik yapılan çalışmaları bünyesinde bulunduran 127 proje tanıtıldı. İkincisi düzenlenen "Eğitimde Altın Projeler" de En Güzel Stand Ödülü Dedeler İlkokulu'na , En Özgün Proje Ödülü Akıncılar İlkokulu Juri Özel Ödülü ise Şehit Adem Yıldırım Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne verildi.

KONYA EĞİTİMDE GELİŞİYOR

Programda konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Bu kadar emek verilmiş projelerin olduğu bir tanıtımda bulunmaktan gurur duyuyorum. Konyamızda güzel şeyler oluyor. Her birimde,her kurumda bulunan kişiler Konya'nın gelişimine katkıda bulunuyorlar. Tüm çaba ve emeklerini sarf ederek eğitimde farklılıklar oluşturuyorlar. Bunun nedeni ise öğretmenlerimizin öğrencileri ile birebir yüz yüze ilgilenmesinden kaynaklanıyor. Yerel ve milli kültürümüzü yaşatacak daha bir çok özgün projenin çıkacağını düşünüyorum ve inşallah gelecekte öyle olacak. Dünyada yeni bir buluş yapılıyorsa bu ancak hayalle başlar. Dünün hayali bugünün gerçeğine dönüşür. Dün sizler hayal ettiniz  projelerinizi yaptınız ve bugün bu salondasınız. Artık dünyayı bilgi hükmediyor" Bu projelerde 7-8 yaşındaki öğrencilerin yer aldığını  görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Gürsoy konuşmasına şöyle devam etti: "Böyle fikirler üreten öğrencileri burada görmekten mutluluk duyuyorum. 7-8 yaşında ki öğrencilerimiz böyle projeler üretiyorsa geleceğimiz konusunda kimse şüphe duymasın. Yarının Türkiye'si bugünün Türkiye'sinden daha iyi olacağını görüyorum."

BU ŞÖLEN YILLARCA SÜRECEK

Programın açılış konuşmasını yapan Altınekin İlçe Eğitim Müdürü Mehmet Gedik, "İkincisini gerçekleştirdiğimiz 'Eğitimde Altın Projeler'in gururunu yaşıyoruz. Eğitimde ektiğimiz tohumlar eğitim ve öğrenim açısından çok önemlidir. Biz bu projeyi gerçekleştirirken eğitim dışında sosyal,kültürel ve sportif olarak da öğrencilerin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Geçen seneye göre ilçemizde öğretmenlerin yüzde 35'i değişti. Bu sene yeni gelen öğretmenlere bu projemizi anlattık. Onlarda bu projemizin ne kadar önemli olduğunu öğrendiler. Onlarda bu sene geçen sene ki öğretmen arkadaşlarımız gibi projeler hazırladılar. Şu an 127 tane proje hazırlandı. Ama geçen sene 99 proje tanıttığımız için bunu bir gelenek haline dönüştürmek istedik o yüzden 99 olarak gene kalacak. Bu hazırlanan projelerimizde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin büyük emekleri bulunmaktadır. Yaz tatillerinde öğretmenlerimiz birçok ilde ki açılan standları incelediler ve gezdiler. Onların gezip gördüklerini geliştirerek bu sene ki tanıtımımıza yansıtmaya çalıştılar. Bu tanıtım şölenini yıllarca sürdürmek istiyoruz. Biz ölsek bile bu tanıtım şöleni yaşamalı ve yaşayacak. Seneye inşallah tekrardan burada sizlerle olacağız ve daha iyi projelerle karşınızda olacağımızı umuyorum" dedi. Gedikten sonra konuşan  Altınekin Kaymakamı  Lütfullah Göktaş da :" Eğitimde yapılan projeler çok önemlidir. Eğitimde yapılan projeler toplumu geliştirir. Eğitimin geliştikçe toplumda gelişir. Çocuklar yarının büyükleridir. Onlar bizim geleceğimiz. Onların iyi bir birey olabilmesi için iyi bir eğitim verilmesi gerekmektedir. Geçen sene düzenlenen "Eğitimde Altın Projeler" tanıtım şölenini gelenek haline getirdik ve bu senede düzenledik. Yaptığımız çalışmalar önce Altınekin'i sonra ülkemizin gelişimine katkıda bulunacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.