Düğün evi yas evi olmasın!

Düğün evi yas evi olmasın!

Havaya rastgele ateş açıp, düğünleri kana bulayan magandalar; kötü örnek olmaya devam ediyor. Konya'daki düğünlerde son bir hafta içinde maganda kurşunu ile 1 kişi yaşamını yitirdi biri ağır 5 kişi de yaralandı

Özellikle kırsal kesimlerdeki düğünlerde devam eden silah sıkma kültürü bir türlü sona erdirilemedi. Düğünlerde sıkılan silahlar insanların en mutlu gününü ömrü boyunca unutamayacağı yasa çeviriyor. Kendini bilmez insanlar yüzünden düğün yerleri adeta savaş alanına dönüyor. Bu İlkelliği devam ettiren, yetkililerce yapılan tüm uyarılara kulak tıkayan ve düğünlerde havaya ateş etmeyi maharet sanan insanlar, bir türlü bitmek bilmiyor. Son bir hafta içinde yaşanan maganda olaylarındaki artış ise dikkatlerden kaçmıyor. Bir sokak düğününde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından ateşlenen tüfek önceki gün 5 kişiyi yaraladı. Yunak'taki bir düğünde de havaya rastgele ateş açılması sonucu 1 kişi öldü. Silahların ateşlendiği bu tablodan en fazla çocuklar ve gençler olumsuz etkileniyor. Düğün sahipleri ve düğüne katılan davetliler bu tarz olayların yaşanmasını istemiyor.

BİLMEDEN SUÇ İŞLİYORLAR

Avukat Gökhan Tozoğlu, düğünlerde yaşanan maganda olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özellikle yaz aylarında düğün mevsiminin de gelmesiyle birlikte kontrolsüz bir şekilde silah kullanıldığına şahit olduklarını ifade eden Tozoğlu, Çok sayıda vatandaşımız da düğünlerde, eğlencelerde, sıkılan bu maganda kurşunu sebebiyle hayatını kaybediyor dedi. Ancak bu fiilin muhatabı açısından ciddi sonuçları var diyen Tozoğlu,Öyle ki 6136 sayılı ateşli silahlar hakkında kanuna muhalefetin ciddi cezaları var. Aynı zamanda bu kurşun sebebiyle bir yaralanma veya ölüm olayı meydana geldiğinde TCK'da belirtilen taksirden değil de olası kasttan ceza verilebileceğine ilişkin de çok sayıda görüşler var.  Bu nedenle düğünde sözde eğlenmek amacıyla silah atanlar suç işlediklerinin farkında olmalıdır açıklamalarında bulundu.

RASTGELE ATEŞ ETTİ 5 KİŞİYİ YARALADI

Bir sokak düğününde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından ateşlenen tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği, 1'i ağır, 5 kişi yaralandı. Olay, 8 Eylül günü akşam 21.15 sıralarında Karatay ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde gerçekleşti. Kimliği tespit edilemeyen bir kişi rastgele havaya ateş açmak istedi. Bu sırada tüfekten çıkan saçmalar, Mazez Uzdemir (31), Emine Dudu Uzundere (26), Pınar Koçaker (31), Belkız Sebze (37) ve Farikan Darak'a isabet etti. Yaralılar, yakınları tarafından özel araçlarla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Mazez Uzdemir'in hayati tehlikesinin olduğu söylenildi. Olay yerinde inceleme yapan, çok sayıda boş kovan bulan polis, silahı ateşleyen kişiyi bulmak için çalışma başlatmıştı.

DAMADIN AĞABEYİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

unak ilçesinde düğünde havaya rastgele ateş açılması sonucu ise 1 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Esentepe Mahallesi'ndeki bir yakınının düğüne katılan Ahmet U, pompalı tüfekle havaya ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği, damadın ağabeyi Yılmaz Tunç (49), ağır yaralandı. Hacı İzzet Baysal Yunak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tunç, ardından ambulansla Akşehir ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi. Yılmaz Tunç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Olayla ilgili de Ahmet U. gözaltına alındı.

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum