'Dikişsiz sünnet  daha avantajlı'

'Dikişsiz sünnet daha avantajlı'

Son yıllarda dikişsiz sünnet yönteminin yaygınlaştığını belirten Dr. Mevlüt Arıcı, “Alisklamp (Dikişsiz Sünnet) yönteminin dikişli sünnette göre en önemli avantajı, komplikasyon oranlarının önemli ölçüde düşük olmasıdır” dedi

Mevlüt Arıcı Kliniği Sahibi Dr. Mevlüt Arıcı, Alisklamp (Dikişsiz Sünnet) yönteminin dikişli sünnette göre daha avantajlı olduğunu belirterek, “Bu yöntemde komplikasyon oranları anlamlı ölçüde düşüktür. Risk daha azdır. Alisklamp yönteminde, klamp takılı olduğu süre boyunca kanama beklenmez. Enfeksiyon riski de Alisklamp yönteminde son derece düşüktür. Alisklamp yönteminin dikişli sünnette göre diğer önemli bir avantajı, bu yöntemde dikiş atılmaması ve açıkta yara bulunmamasıdır. Bu yüzden sünnet sonrası pansuman gerektirmez. Alisklamp yönteminde, yara hattı klamp içerisinde olduğu için, kaka veya başka bir pislik temasında dahi enfeksiyon riski neredeyse yoktur. Bu sayede, Alisklamp yöntemiyle yapılan sünnet sonrasında çocuklar aynı gün dahi rahatlıkla banyo yapabilirler” dedi.

adsiz.jpg

GÜNLÜK AKTİVİTİLERİNİ KOLAYLIKLA YAPABİLİRLER

“Dikişli sünnet sonrasında ilk günlerde her idrardan sonra yarada yanma görülür” diyen Dr. Arıcı, şunları söyledi: “Alisklamp yöntemindeyse açıkta yara olmadığı için idrarın verdiği bir rahatsızlık olmaz. Çocuklar idrarını rahatlıkla yaparlar. Alisklamp yönteminde ortalama sünnet süresi yaklaşık 5 dakikadır. Çocukların yaşadıkları stres göz önünde bulundurulacak olursa, sünnet süresinin bu derece azaltılması oldukça büyük bir avantaj olarak kabul edilebilir. Bu nedenle yaş sınırı yoktur. Tüm yaş gruplarına uygulanabilir. Alisklamp yönteminde, çocuğun hareketleri, kesim hatalarına kesinlikle yol açmaz. Klips yönteminde geri dönüşü olmayan hatalı kesim veya pipiye zarar verme gibi kritik durumlar yoktur. Alisklamp yöntemiyle yapılan sünnet sonrası estetik bir görünüm sağlar. Alisklamp yöntemiyle yapılan sünnet sonrasında çocuklar günlük kıyafetlerini giyebilir, bezli bebeklerde bez rahatlıkla bağlanabilir. Sünnet Sonrası yatmalarına gerek yoktur. Günlük aktivitelerini kolaylıkla yapabilirler.”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.