Deyr Ez Zor’da Aşiret Mensupları Işid’e Saldırdı: 16 Ölü

Deyr Ez Zor’da Aşiret Mensupları Işid’e Saldırdı: 16 Ölü

Suriye’nin Deyr Ez Zor şehrinde silahlı aşiret mensupları bu sabah Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) ait bir merkeze saldırdığı belirtildi. Çıkan çatışmalarda en az 16 IŞİD mensubunun öldürüldüğü kaydedildi.Deyr Ez Zor’da terör...

Suriye’nin Deyr Ez Zor şehrinde silahlı aşiret mensupları bu sabah Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) ait bir merkeze saldırdığı belirtildi. Çıkan çatışmalarda en az 16 IŞİD mensubunun öldürüldüğü kaydedildi.

Deyr Ez Zor’da terör örgütü IŞİD ile aşiretler arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Aşiret mensuplarının son olarak Deyr Ez Zor’un Meyadin bölgesinde IŞİD’in önemli bir üs olarak kullandığı okula geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi. Şafak vakti yapılan baskında çıkan şiddetli çatışmada aşiret mensupları en az 16 IŞİD militanını öldürdü.10 IŞİD mensubunun yaralandığı çatışma sonrasına silahlı aşiret mensupları çok sayıda silaha da el koydukları kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde IŞİD kendisine biat etmeyen ve Deyr Ez Zor’un en büyük aşireti olan Eş-Şuaytat’a mensup 700 kişiyi katletmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.