‘Devletine otağına’ bağlı manasına gelen İlmen

‘Devletine otağına’ bağlı manasına gelen İlmen

Hüyük ilçesinin 10 şirin beldesinden biriside İlmen Beldesi idi. Mana olarak ‘Devletçi, Devletine ve Otağına bağlı’ manasına gelen İlmen Beldesi Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, beldesinin tarihinin asırlar öncesine dayandığını söyledi.

Şahin, “İlmen lafı, anlamca  ‘Devletçi ve devletine, otağına bağlı’ demektir. Bununla birlikte, Altın ordu sancağına verilen isimdir. İlmen türküleri, Kafkasya’dan gelmiş, Altınnonda’nın Müslümanlaşmasına katkı yapan Kumanlar, diğer bir adıyla Kıpçaklardır.  Konya’ya geldikten sonra Oğuz sarı keçililerinden olan MEN obasıyla birleşmiş ve bugünkü Beyşehir Gölü’ne yakın İlmen’i oluşturmuşlardır” dedi.
Belde halkının 1143 yılında bulunduğu topraklara gelip yerleştiklerini de dile getiren Şahin, “Vatandaşlarımız atalarından bugüne kadar edindiği tüm kültürel canlılığını korudu ve sosyal hayatın akışında geleceğe umutla bakabildi. Belde sakinlerimiz asırlardır, özünü koruyarak, folklorik olarak, yemekleri, yaşayışları, örf ve adetlerine sıkı sıkıya bağlı olarak bu günlere ulaşmıştır.
Beldemizin eğitim oranı yüzde 99’dur. Organik tarımda aldığı yol takdire şayan olup, desteklenmeye ihtiyacı vardır. Tüm halkımız ile birlikte iyi bir nesil yetiştirmek için mücadele veriyoruz. Türkiye’de bir ilk olarak organik meyve-sebze ve kültür festivalleri düzenleyerek bir ilke imza attık. Hizmetlerimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ayırım yapmadan herkesi eşit şekilde devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.