Derebucak kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor

Derebucak kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor

Derebucak ilçesine gerçekleştirdiğimiz ziyarette Derebucak esnafı ile de görüştük.

Yaptığımız görüşmelerde esnafın geneli kış döneminde nüfusun azalması nedeniyle işsizlikten yakınırken, Derebucak’ın tek eczacısı Hüsamettin Kamaşık ise Derebucak İlçe Hastanesi’nin sağlık ocağına dönüşmesinden korktuklarını bildirdi.

Devlet hastanelerine uzman hekim atamaları yapılırken, ilçe hastanelerine uzman hekim ataması yapılmadığını ve bu nedenle hastaların Beyşehir veya Konya’ya gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Eczacı Hüsamettin Kamaşık, “Nüfusumuzun büyük bir bölümü yaşlı insanlardan oluşuyor. Yaşlılarımız hastalandıkları zaman ya Beyşehir’e ya da Konya’ya gitmek zorunda kalıyor. İlçemiz görünüşte küçük olsa da Yeşilay, Kayabaşı, İbradı’dan gelenler ile yazın sürekli burada kalan gurbetçiler ve Yörükleri de dikkate alırsak 20 bin kişiye hizmet ediyor. Fakat kağıt üzerinde bu böyle görünmüyor, nüfusumuzun az görünmesi nedeniyle hastanemizin küçülmesine ve bizi küçük bir ilçede yaşamaya mahkum ediyorlar. Biz yine de bu sorunumuzu ilgililere aktardık. Bölgemiz bu konuda büyük bir yardıma ve ilgiye muhtaç. Hastanemize uzman hekim ataması yapılmasını istiyoruz” dedi.
İlçe esnafının genel durumu hakkında da bilgi veren Hüsamettin Karmaşık, ilçelerinde 25-30 tane esnaf bulunduğunu, bu esnafın da kendi yağında kavrulmaya çalıştığını dile getirdi. Esnafın her geçen gün kan kaybettiğini ve bir çoğunun iş yerini kapatmak zorunda kaldığını ifade eden Karmaşık, “Aslında Avrupa’da uygulanan sistem bizde de uygulansaydı bu sorunların hiçbiri yaşanmazdı. İlçelere çeşitli resmi kurumların açılması o ilçeyi kalkındıracaktır. Bugün bir ilçeye yüksekokul, bir ilçeye cezaevi vesaire çeşitli yatırımlar yaparak o ilçenin ticaretini canlandırmak mümkün olabilir” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.