Depremde babası, dedesi ve ninesini kaybeden öğrenci, tıp fakültesini kazandı

Depremde babası, dedesi ve ninesini kaybeden öğrenci, tıp fakültesini kazandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen kentlerden Malatya'da babası, dedesi ve ninesini kaybeden Ferhat Ayaz Tunç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Tıp Fakültesine yerleşti.

Geçen yıl Malatya Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve üniversite sınavında istediği bölüm gelmediği için tercih yapmayan 19 yaşındaki Tunç, 6 Şubat'taki depreme ailesiyle Van'dan üç yıl önce taşındıkları Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesi'ndeki 5 katlı binada yakalandı.

Depremlerde öğretmen olan babası Mücahid, dedesi Kasım ve ninesi Halima'yı kaybeden Tunç, annesi ve üç kardeşiyle Van'a taşındı.

İpekyolu ilçesindeki özel bir kursa ücretsiz kaydolan Tunç, yaşadığı tüm acılara ve olumsuzluklara rağmen derslerine odaklandı.

Yüksek Öğretim Kurumları sınavında 496 puan alan Tunç, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre Van YYÜ Tıp Fakültesine yerleşti.

Pes etmeden derslerine çalışarak çocukluk hayalini gerçeğe dönüştüren Tunç, kendisini doktor olarak görmek isteyen babasının, dede ve ninesinin bu başarısını görememesinin burukluğunu yaşıyor.

Tunç, AA muhabirine, 6 Şubat'taki depremlerde büyük acılar yaşadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.