Delta varyantı yüzde 40 daha bulaşıcı

Delta varyantı yüzde 40 daha bulaşıcı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Hindistan'da ortaya çıkan ve İngiltere'de de yayılmaya başlayan Delta varyantının yüzde 40 daha bulaşıcı olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınında dünya aşılama ve yaz aylarının başlamasıyla birlikte normalleşmeye çalışırken, Hint mutasyonu korkutmaya devam ediyor. Günlük 400 bin vaka görülen ülkede bu sayı 100 binlere kadar gerilese de Hint varyantı yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütünün yeni isimlendirmesinde 'delta' varyantı olarak anılan Hint mutasyonu şimdiye kadar en az 44 ülkede görüldü. Son olarak normalleşmeye başlayan İngiltere'de ortaya çıkan delta varyantı korkutmaya yetti. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, delta varyantının yüzde 40 daha bulaşıcı olduğunu söyledi.

YÜZDE 40 DAHA BULAŞICI

BBC'deki Andrew Marr Show programına katılan Sağlık Bakanı Matt Hancock, şu anda İngiltere'de hakim mutasyon olduğuna inanılan Delta varyantının "herkes için yaşamı daha da zorlaştırdığını" vurguladı. Hancock ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan ve İngiltere'de yayılan koronavirüsün Delta varyantının, geçmişteki mutasyonlara kıyasla yüzde 40 daha bulaşıcı olduğuna inanıldığını söyledi.

BİLİM KURULUNDAN YENİ ZİRVE UYARISI

İngiltere'de Bilim Kurulu, geçen hafta Delta varyantının yüzde 40 ila 50 daha bulaşıcı olması halinde, bu yılbaşında ve geçen bahar aylarında onbinlerce kişinin hastaneye yatıp, hayatını kaybettiği dönemlerden "daha büyük bir zirveye" gidilebileceği uyarısı yapmıştı.

Bilim Kurulu'nun bu uyarısı sorulduğunda Hancock "Uyarı birkaç hafta önce yapıldı ve o zamana kıyasla daha fazla veri var elimizde. Vaka sayıları kadar bu vakaların hastaneye yatma oranına da bakıyoruz ve vakalarla hastaneye yatış arasındaki bağ eskisi kadar güçlü değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.