Davutoğlu, Haydar Aliyev'in Mezarını Ziyaret Etti

Davutoğlu, Haydar Aliyev'in Mezarını Ziyaret Etti

Azerbaycan'a resmi temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin milli lideri merhum Haydar Aliyev'in Fahri Hıyaban'da bulunan mezarını ziyaret etti. Başbakan seçildikten sonra ikinci resmi yurtdışı ziyaretini Bakü'ye gerçekleştiren Davutoğlu,...

Azerbaycan'a resmi temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin milli lideri merhum Haydar Aliyev'in Fahri Hıyaban'da bulunan mezarını ziyaret etti. Başbakan seçildikten sonra ikinci resmi yurtdışı ziyaretini Bakü'ye gerçekleştiren Davutoğlu, Haydar Aliyev'in mezarına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Türk şehitliğine geçen Davutoğlu şehitlik anıtına çelenk bırakarak anıt özel defterini imzaladı. Davutoğlu deftere şehitlere hitaben '' Kafkas İslam Ordusu'nun yiğit askerleri Azerbaycan'a yardım eli uzattınız. Bu yiğit fedakarlığınız, o dönemde bağımsız Azerbaycan'ın egemenliğini perçinledi.'' diye yazdı. Temsili şehit mezarlarına karanfil bırakan Davutoğlu, Türk şehitliği ile yan yana bulunan Azerbaycan şehitliğini de ziyaret ederek şehitlik anıtına çelenk koydu.

Davutoğlu'nu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.