D-8’ler darbecileri rahatsız etti

D-8’ler darbecileri rahatsız etti

Memur-Sen Konya Kadın Komisyonu Başkanlığı tarafından, 28 Şubat ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Yapılan açıklamada 28 Şubat'ın İslami birliği engellemek adına gerçekleştirildiği vurgulandı.

Açıklamaya Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Habibe Öçal, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen  Konya Kadın Komisyonu Başkanı Hayrunnisa Özer ve sendika üyeleri katıldı. “Darbe anayasasının başat vesayet kurumlarından Milli Güvenlik Kurulunun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararlarıyla Refah-Yol hükümetine yönelik gerçekleştirdiği illegal müdahale, daha doğru tabirle darbe, Türkiye için yeni bir cendereye alınmayla sonuçlandı” diyen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen  Konya Kadın Komisyonu Başkanı Hayrunnisa Özer, “Esasen 28 Şubat, o meşum MGK toplantısının toplantı tarihiyle anılsa da aslında 90’lı yılların başında başlayan ve 2000 yılının ilk çeyreğine kadar devam eden bir darbeler süreci olarak görülmelidir” şeklinde konuştu.

REFAH-YOL HÜKÜMETİ BATIYI ENDİŞELENDİRDİ

Özer, milleti ve beklentilerini önemseyen siyasetin güçlenmesini irtica tehdidi olarak niteleyenlerin gerçekte vesayetlerinin ve buna dayalı paylaşım zeminlerinin yok olmasından, güçlerinin irtifa kaybetmesinden korktuklarını dile getirdi. Refah-Yol hükümetinin faiz lobisini rahatsız eden yaklaşımları ve Siyonizmle birlikte Batı dünyasını endişelendiren D-8 girişimleriyle vesayetçi çevrelerin tepkisini çekecek yerli bir siyaset izlediğini söyleyen Özer, daha sonra şunları kaydetti: “Bu tepki 28 Şubat’ta vesayetçi çevrelerin sivil ve askeri kanatlarının birlikte hareket ettiği bir müdahaleye dönüştü. Bir yandan cuntacılar Sincan’da tankları yürütürken diğer yandan “Beşli Çete” denen cunta tetikçisi sivil toplum örgütleri ile malum medya darbenin sivil ayağını oluşturdular. Sivil-asker cuntacı kesimler, hem kendi alanlarında darbeyi meşrulaştırma hem de el birliği ile bu derin operasyonu gerçekleştirme çabalarına hız verdiler”

28 ŞUBAT İLE D-8'İ ENGELLEMEK İSTEDİLER

28 Şubat ile Türkiye’de yeni bir vesayet katmanı üretilmek istendiğini belirten Özer, “Darbeciler, giderek temayüz eden milleti tehdit etmek ve iradesini ortadan kaldırmaya, inancın toplumsal görünümünü hayatın bütün alanlarından dışlamaya çabaladılar” diye konuştu. Özer, “Faiz lobisinin talebiyle ve küresel bir operasyonla Anadolu sermayesini saf dışı bırakmak, İslam dünyası için umut, daha da önemlisi özgüven daveti olan D-8 projesini akamete uğratmak,Devleti hortumlamayı engelleyen ve devletin kasasını milletin kasasına dönüştüren 'Havuz Sistemi'ni kaldırmak için gerçekleştirildi” açıklamalarında bulundu.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.