Çöğenler bilinçlendiriyor

Çöğenler bilinçlendiriyor

Çöğenler Yem Genel Müdürü Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Ayçiçek, “Teknik elemanlarımız çiftliklerde, tarımsal kalkınma kooperatiflerinde, köylerde, örnek işletmelerde hayvan besleme yem ve yemler konusunda seminerler vererek köylüyü ve üreticilerimizi

Karapınar ve çevresinde yoğun ilgi ile karşılandıklarını belirten Genel Müdür Ayçiçek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fabrikamızda bölge ve yöre hayvancılığının ihtiyaç duyduğu büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yemi olmak üzere pelet ve toz formunda 25 adet yem çeşitliliğini tüketicilerimizin hizmetine sunmaktayız. Ülkemizin farklı bölgelerindeki farklı hayvan ırkı ve cinslerine, beslenme koşullarına, farklı çevre ve ahır şartlarına göre önerebileceğimiz yem çeşitliliğimiz mevcuttur. Bu amaçla veteriner ve mühendis arkadaşlarımızın yapmış olduğu AR-GE çalışmaları sonuçlarına göre günden güne yeni ürün çeşitliliğini de artırmaktadırlar.
Teknik elemanlarımız çiftliklerde, tarımsal kalkınma kooperatiflerinde, köylerde, örnek işletmelerde hayvan besleme yem ve yemler konusunda seminerler vererek köylüyü ve üreticilerimizi bilinçlendirmektedirler. En karlı ve ekonomik hayvancılığı nasıl yapmaları gerektiğini, yatırımların nasıl değer kazanacağı konularında üreticilerimizi bilgilendirmektedirler. Firma olarak yöre üreticilerimize sunduğumuz bir diğer hizmet ise saatte 20 ton kapasitedeki mısır kurutma ünitemizdir. 2009 yılında yaklaşık 10.000 ton yaş mısır kurutarak üreticilerimizin ve yem sanayimizin hizmetine sunulmuştur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.