Çocuk işçiliği kölelikle eşdir

Çocuk işçiliği kölelikle eşdir

Zeki Şen, “Çocuk işçiliği, çocuklar için zihinsel, fiziksel, toplumsal ya da ahlaki açılardan tehlikeli ve zararlı işlerdir” dedi

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü özel programı Konya Ticaret Odası (KTO)'da gerçekleştirildi. Programa Meram Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Zeki Şen'in yanı sıra İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan, ve çok sayıda davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Sinevizyon gösterimleri gerçekleştirilerek, sunumlar yapıldı.

NESLE EĞİTİM VE TERBİYE ŞART

12-2bilal-erdogan-(1).jpg

Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan, çocukların masum olduğunu dile getirdi. Onların her zaman korunmaya ihtiyaç duyduklarını hatırlattı. Çocukların bu ülkenin geleceği olduğunu yineleyen Erdoğan, “Biz, geleceğimizi sokaklarda çöp toplayan çocuklara teslim edemeyiz. Etmemeliyiz. O çocukları oraya iten sebepleri ortadan kaldırmak, bizim ülke olarak görevimiz. Bir milletin ihyası kötülerin imhası ile olmaz. Neslin eğitimi ve terbiyesi ile bu mümkündür. Ülkemizi kalkındırmak istiyorsak, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak istiyorsak barışın hakim olduğu; savaşların olmadığı, sevgi ve huzurun hakim olduğu bir toplum inşa etmeliyiz. Bir ferdi dahi harcamadan, ötelemeden gerekli çalışmalar yapılmalı. Şuur içinde hareket etmeliyiz. Bu çocuklar hepimizin” açıklamalarında bulundu.

12-1-002.jpg

ÇOCUKLARINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN!

Meram Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Zeki Şen, bir sunum gerçekleştirdi. Çocuk işçiliğinin gerçek tanımını yaparak, “Çocukların sağlıklarına ve kişisel gelişimlerine zarar vermeyecek ve eğitimini engellemeyecek işler olmalı” dedi. Tanımını örneklerle zenginleştiren Şen, şunları kaydetti: “Evde anne ve babalarına yardımcı olmak, aile işletmesinde belirli işleri yapmak, çocukların gelişimine katkı sağlar. Yetişkinlik dönemlerinde toplumun üretken üyeleri olmaya hazırlar. Çocuk işçiliği, çocuklar için zihinsel, fiziksel, toplumsal ya da ahlaki açılardan tehlikeli ve zararlı işlerdir. Çocukların alımı satımı, askeri çatışmalarda çocukların zorla tutularak kullanılması çocuk işçiliğine girer. Tüm bunlar zamanla birtakım sıkıntıları da beraberinde getirir. Çocukları köleleştirir. Ailelerinden ayrılmasına sebep olur. Onları ciddi tehlike ve hastalıklarla karşı karşıya bırakır. Çok küçük yaşlarda büyük kentlerin sokaklarında kendi başlarının çaresine bakacak duruma düşürür.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.