Çevre bataklığa itiyor

Çevre bataklığa itiyor

5 yıl önce uyuşturucu madde kullanmaya başlayan N.G, madde bağımlılığından kurtularak, hayatında yeni bir sayfa açtı. Uyuşturucuya başlamasında arkadaş çevresinin etkili olduğunu belirterek, gençlere arkadaşınızı iyi seçin tavsiyesinde bulundu

Konya'da uyuşturucu madde kullanımı ve buna bağlı yaşanan olaylarda artış yaşanıyor. Son zamanlarda Konya'da meydana gelen özellikle gençlerin üzücü intihar ve ölüm olayları, özellikle aileleri daha çok düşündürmeye başladı. Madde bağımlılığından kurtulan ve hayatında yeni bir sayfa açan N.G, başarısı ve azmi ile madde kullanan gençlere ve ailelerine örnek oldu. Hayatının en kötü yıllarının uyuşturucu madde ile tanıştığı yıllar olduğun söyleyen N.G, ailelere, çocuklarına sahip çıkmalarını ve onları haddinden fazla sıkmaması gerektiğini söyledi.

10 GÜNDEN SONRA BAĞIMLI OLDUM

Yaşadığı krizleri ve şiddetli ağrıları anlatan N.G, kurtulma mücadelesini gazetemize anlattı. Uyuşturucu madde bağımlılığının nasıl oluştuğunu anlatan N.G, “Zararlı etkileri bilindiği halde uyuşturucu maddelere karşı duyulan sürekli alma isteğinin engellenememesine uyuşturucu madde bağımlılığı deniliyor. Uyuşturucu olarak kullanılan birçok madde var. Ben uyuşturucuya meraktan ve kötü arkadaş ortamından etkilenerek başladım. Bir defadan bir şey olmaz dedim ve tam tamına bir yıl kullandım. 10 günden sonra bağımlı olmaya başladım. Hayatımın büyük çoğunluğu yaşanılmaz hale geldi. Kendi canıma zarar verdim” dedi.

KULLANDIĞIM İÇİN ÇOK PİŞMANIM 

Uyuşturucu maddenin insan vücuduna ve çevresine çok kötü etkileri olduğunu dile getiren N.G, “Bu maddeyi kullanıldığımda sakinleşiyordum. Kaygılarım ve sıkıntılarım kayboluyordu. Düşünme yeteneğim azalıyor, iradem çok zayıflıyordu. Ruhsal çöküntü yaşıyordum. Bunlar, çok kolay bağımlılık yapan maddeler. Eksikliği  durumunda burun akıntısı, titreme, terleme, kramplar, panik ve bilinç kaybı meydana geliyor. Kullanılan maddenin etkisi maddenin alınan oranına ve kalitesine göre değişir. Bazı maddeler kullanan kişiyi 1 gün boyunca uyuşuk gezdirir, bazı maddeler 3-4 saat. Uyuşturucu madde kullandığım için çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCUYU BİR ANDA BIRAKTIM

Hayatını çekilemez hale getiren uyuşturucu maddeyi nasıl bıraktığını dile getiren ve başarısı ile çoğu madde kullanan genç ve yakın çevresine örnek olan N.G, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uyuşturucuyu bırakmak insanın kendi elinde. Kişinin kendi iradesine kalmış. Ben uyuşturucuya başladığım ilk yıllarda ailem haberdar olmadı. Bırakmaya karar verdiğim an ailem öğrenmiş oldu. Aileler çocukları ile yakından ilgilenmeli. Onları gereğinden fazla sıkmamalı ve arkadaşça yaklaşmayı bilmeli. Bu desteği göremeyen gençler çareyi ölümde, intiharda veya uyuşturucu madde kullanımında buluyor.  Bir arkadaşımın vesile olmasıyla birlikte Gül Gençlik Derneğine geldim. AMATEM'de yatmadan, buradan gördüğüm sosyal, psikolojik ve kültürel birçok destekle bırakmaya karar verdiğim uyuşturucu madde sürecinde hızla ilerledim. Vücudum uyuşuyordu. Bütün ağrılarım uyuşturucudandı. Doktorada gittim. Doktorun bana yazdığı şiddetli ağrı kesici ilaç ile ağrılarımdan kurtuldum. Şimdi uyuşturucuyu bıraktım. Bırakmak zor değil. Yeter ki insan inansın. Aileleri destek olsun. Uyuşturucuyu bıraktıktan sonra işe girdim ve çalıştım. Şimdi yine işsizim, iş arıyorum. Bu zor süreci atlattım. Bundan sonra bütün işlerin üstesinden gelirim. Bel ve kasık bölgelerimde yaşadığım hastalıklar neticesinde ağır işlerde çalışamıyorum. Kendi işimi yani şoförlük ve kepçe kullanmayı istiyorum. İnsan bir hayat sürüyorsa mücadele etmeyi sonuna kadar bilmeli.”

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.