Çatısı akan Bilim Merkezi Meclis'te

Çatısı akan Bilim Merkezi Meclis'te

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletekili Mustafa Kalaycı, geçtiğimiz günlerde yağan sırasında çatısından su akan Konya Bilim Merkezi ile ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru öne

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletekili Mustafa Kalaycı, geçtiğimiz günlerde yağan sırasında çatısından su akan Konya Bilim Merkezi ile ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Mustafa Kalaycı, TÜBİTAK desteğiyle yapılan ve 2013 yılı Aralık ayında binasının tamamlandığı açıklanan Konya Bilim Merkezinin çatısı aktığı için Mart 2014 ayı başında çatı kaplamaları yenilenmesine rağmen önceki gün aynı rezalet tekrar yaşanmıştır. Turizm Haftası kapsamında Bilim Merkezi'nde düzenlenen ve Konya Protokolünün katıldığı resepsiyon sırasında, yağmurun başlaması ile çatıdan resepsiyon yapılan alana çok fazla miktarda su akınca panik halinde battaniye ve kovalarla su tahliye edilmeye çalışılmış, akan suya engel olunamayınca suyun aktığı yere bir şişme havuz açılmıştır.  Bilim kültürünün yaygınlaştırılması, bilime olan ilgi ve merakın artırılması, teknolojinin daha doğru kullanımının sağlanması amacıyla yapılan Konya Bilim Merkezinin daha resmi açılışı bile yapılmadan akan çatısıyla gündeme gelmesi tam anlamıyla rezilliktir” dedi.

“Yaşanan rezaletin ve kamu kaynaklarının bu şekilde çarçur edilmesinin hesabı mutlaka sorulmalıdır” diyen Kalaycı, şu soruları sordu: “TÜBİTAK tarafından Konya Bilim Merkezi için ne kadar kaynak aktarılmıştır? İhale işlemleri kim tarafından, nasıl yürütülmektedir? Merkez ile ilgili işler ne zaman, kaç liraya ve kime ihale edilmiştir? Bugüne kadar hangi işler için ne kadar ödeme yapılmıştır? Konya Bilim Merkezi kaç liraya malolacaktır? Konya Bilim Merkezi binası inşaat işinin kontrolünü kim yapmıştır? Kabul işlemleri ne zaman ve nasıl yapılmıştır? Çatının sık sık akması nedeniyle yapılan ek harcamalar kaç liradır? Bu zararı kim karşılayacaktır? Yaşanan rezillikler nedeniyle konu hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız? Ayrıca, Bilim Merkezinde resepsiyon verilmesini doğru buluyor musunuz? Öyleyse, bu binada vatandaşın düğün pilavı vermesine de müsaade edilecek midir?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.