Camiler hayatın merkezi

Camiler hayatın merkezi

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Mescitlerimiz, camilerimiz hidayet rehberi, hayatın merkezi, Bütün insanlığı Allah’ın kulu olmaya davet eden, insanlık için kıyam merkezidir” dedi

Konya Camileri Temizleme Derneği tarafından “Camiler ve Din Görevliler Haftası” nedeniyle Diltaş Sosyal Tesisleri’nde programı gerçekleştirdi. Programa Camileri Temizleme Derneği Başkanı Rıza Mendi, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Abdurrahman Büyükkörükçü ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu camilerin önemine dikkat çekti. Poçanoğlu, “Mescitlerimiz, camilerimiz hidayet rehberi ve hayatın tam merkezidir. Bütün insanlığı Allah’ın kulu olmaya davet eden, insanlık için kıyam merkezi olan Beytullah’a dönmek üzere salahı yaşadığımız mekanlardır. Camiler böylece dünya üzerinde malın, canın, dinin korunduğu adaleti bütün dünyaya haykıran beytullahın şubeleridir. Allah’a ibadet etmekle, teffekürle içinde bulunduğun sevap kazandığın, Allah’a en yakın olduğu secdegah, secde, mekânı demektir” dedi.

CAMİLERDE TEMİZLİK İHMAL EDİLMİYOR

Programda konuşan Abdurrahman Büyükkörükçü, Derneğin 2007 yılında camilerin görünümleriden, temizliğinden dolayı vatandaştan gelen şikâyetler doğrultusunda kurulduğunu belirtti. Camileri Temizleme Derneği Başkanı Rıza Mendi de böyle bir birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Derneğin kuruluşundan bu yana 4500’ü aşkın caminin 6 kişilik bir ekiple temizlendiğini ve derneğin gönüllük esası ile kurulduğunu kaydeden Mendi, “Konya içinde talep edilen her camiye gidiyoruz. Çağırırlarsa, telefon ederlerse tepeden tırnağa temizliyoruz. Camilerimizi pırıl pırıl temizliyoruz. Konya’nın bütün ilçelerine, Karaman, Aksaray gibi çevre illere de gidiyoruz. Cenab-ı Hak onlardan da sizlerden de razı olsun. İnşallah bu hizmetler yıllarca devam eder. 130 bin doğru yaklaşan diyanet camiasıyız. Büyük bir orduyuz. Halkla karşı karşıya geliyoruz. Bizzat gelerek, telefonla sorular soranlar oluyor. Ben o halkımızın tercümanı olarak siz görevli kardeşlerimizle birlikte hizmet ediyoruz” diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZ ÇOK AĞIR

Mendi, konuşmasında diyanette yürütülen Son Fetva Nöbeti uygulaması çerçevesinde gelen soruların analizi ile toplumun genel aile yapısı, gençliğin geleceği, toplum yönelimleri konusunda büyük sıkıntıların olduğunu, gelen soruların için de günlük 5-6 tanesinin ‘’talak’’ konusu ile ilgili olduğunu söyledi. Mendi, “İmamlar, müezzinler görevimiz ağır. Sorumluluğumuz çok fazla. Toplumun selameti için, gençliğimiz için çok çalışmalıyız. Ne olur kendimizi tazeleyelim” dedi. Program sonunda 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası yarışmaları çerçevesinde 1.’ye yarım altın, 2.’ye çeyrek altın 3.’ye gram altın verildi.

ABİDİN KURT

img_2555_1024x768.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.