Büyükşehir’den  Çumra’ya yatırım

Büyükşehir’den Çumra’ya yatırım

Hidroelektrik Santrali’nin açılışı ve İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atta töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İki tesisin toplam maliyeti 502 milyon lira” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çumra’ya kazandırılan 1.4 megavatlık Seçme Hidroelektrik Santrali’nin (HES) açılışı yapıldı, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Hizmetlerin kalıcı olması ve birlikte yürünen yolda bereketi yakalamak önemli. Bir taraftan hükümetin ilçelerimizdeki ve şehrimizdeki büyük işleri bir diğer taraftan Büyükşehir’imizin tüm ilçeleri kapsayan güzel hizmetleri ki bugün bir tanesini hizmete açacağız, bir diğerinin temelini atacağız. Bu iki tesis Çumra’mıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

2029 YILINA KADAR ARITMA TESİSİ OLMAYAN İLÇEMİZ KALMASIN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hizmet ve eser siyaseti yaparak, ilçelerin sorununu çözmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak konuşmasına başladı.

Çumra’nın ilçe olduğu 1926 yılı ile 2014’de Yeni Büyükşehir Yasasıyla iki önemli tarihi olduğunu kaydeden Başkan Altay, “O günden bugüne çok mesafe kat ettik. Bir ilçenin gelişmişlik seviyesini gösteren önemli aşamalar var. Bunlar; su, kanalizasyon, doğalgaz ve atık su arıtma tesisi. Çevreci bir yaklaşım olan atık su artıma tesisleri ilçelerimiz için çok kıymetli. İnşallah 2029 yılına kadar atık su arıtma tesisi olmayan hiçbir ilçemiz kalmasın diye uğraşıyoruz. Bu manada Çumra’da yaptığımız atık su arıtma tesisi de bizim için çok önemli. Güncel bedelle 400 milyon liranın üzerinde bir tesisin temelini atıyoruz. İnşallah en kısa sürede hayata geçecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisimizin Çumra’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İKİ TESİSİN TOPLAM MALİYETİ 500 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

KOP kapsamında içme suyu arıtma tesisi olan Seçme’de yaptıkları 1.4 megavatlık hidroelektrik santralinin de açılışını yaptıklarını belirten Başkan Altay, “Tünelden Seçme Arıtma Tesisi’ne kadar yaklaşık 52 kilometrelik bir hat var ve bu, Türkiye’deki su alma yapısına en uzak arıtma tesisi. Bu tesisin düşüşüne yaptığımız HES, inşallah 3 yılda kendini amorti edecek. Böylece Büyükşehir Belediyemizin elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden sağlama adına yaptığımız önemli işlerden birini daha hayata geçirmiş oluyoruz. İki tesisin toplam maliyeti 502 milyon lira” dedi.

ÇUMRA’YA 5 YILDA 1.5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK

Büyükşehir Belediyesi olarak Çumra’ya bugüne kadar yaptıkları önemli işlerden bahsederek konuşmasını sürdüren Başkan Altay şunları kaydetti: “KOSKİ’miz enerji nakil hatları, kaptaj düzenlemeleri, kanal şebekeleri, içme suyu isale hatları, sondaj kuyuları, depo hatları yaptı. 26 kilometrelik kanalizasyon hattının yapımını gerçekleştirdik. Yine söz verdiğimiz Taşağıl’da şu anda ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. İnşallah orayı da en kısa sürede tamamlayacağız. 122 kilometre içme suyu hattı gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız ifade etti, Çumra sıcak asfalt konusunda herhalde en çok iş yaptığımız ilçelerden birisi. 106 kilometre mahalle yolu ve parke çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca çiftçimize ekipman desteğinde bulunuyoruz ve bu dönem Çumra için yaptığımız en kıymetli işlerden birisi de Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi oldu.” AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka ise Konya’nın 31 ilçesinde çalıştıklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.