Büyükşehir Belediyesi evsizlere sahip çıktı

Büyükşehir Belediyesi evsizlere sahip çıktı

Dün manşetten yayınlanan ve evsizleri konu alan "Otogara Sığındılar" başlıklı haberimizin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi ekipleri harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi gidecek yeri olmadığı için Otogar'da kalan 1 kadın olmak üzere 12 evsize sahip çıktı.
 
Dondurucu soğuklardan korunmak için Otogar'a sığınan evsizler, geçici süreyle bir otele  yerleştirildi. Evsizler zor günleri sıcak bir ortamda geçirecek. Geçen yıl Konya'da 2 evsiz donarak hayatını kaybetmişti. Bu üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için yetkililer harekete geçti.
 
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Atilla Şirin, "Haberinizden sonra ekiplerimiz harekete geçti. Otogar'da kalan evsizleri tespit ettik. 1 kadın 12 kişi geceleri orada kalıyormuş. Ekiplerimiz onları bir otele yerleştirdi. Geçici bir süreyle orada kalacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile ortak hareket ediyoruz. Bu soğuk kış günlerinde kimseyi dışarda bırakmayacağız. Belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Bize bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi'nin evsizlere sahip çıkması duyarlı vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Dondurucu soğuklardan korunmak isteyen evsizler Otogar'daki banklarda yatıyordu. 
KERİM ATICI - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.