Bu görüntü Konya'ya yakışmıyor

Bu görüntü Konya'ya yakışmıyor

Valilik binasının güneybatısında bulunan tarihi Hacı Hasan Camii’nin şadırvanına, karşınsa yapılan yeni şadırvan nedeniyle bakılmıyor. Musluk yerleri boş olan şadırvanın kötü görüntüsü Konya’ya yakışmıyor

Karamanoğulları devrinde yaptırılan tarihi Hacı Hasan Camii’nin şadırvan muslukları takılmadığı için harabe görüntüsü oluşturuyor. Konya Valilik binasının güneybatısında, Kayalıpark arkasında bulunan cami, yerli yabancı pek çok turistin de göz önünde bulunuyor. 1962 yılında bir Konyalı hayırsever tarafından yaptırılan şadırvan, cami karşısına yaptırılan yeni bir şadırvan nedeniyle atıl bir vaziyette duruyor. Cami girişinde bulunan şadırvanlar caminin estetik görünümünü de bozuyor.

İsmail Korkmaz isimli bir vatandaş, Konya’nın en hareketli yerlerinden birinde bulunan caminin bakımsız kaldığını belirterek, “Hacı Hasan Camii tarihi bir cami. Yeri geldiğinde buraya misafirlerimizi getiriyoruz, turistler geliyor. Cami girişindeki şadırvan muslukları yok. Çok kötü bir görüntü” dedi. Yeni şadırvan nedeniyle eski şadırvanın kullanılmasa da musluklarının takılması gerektiğini savunan Korkmaz, şöyle konuştu: “Zamanında bu şadırvanı bir hayırsever yaptırmış. Gayet de estetik duruyor. Sanırım hırsızlar musluklara zarar vermiş, çalmış. Karşısına yeni şadırvan yaptırıldı. Buranın yüzüne bakan olmadı artık. Cami duvarlarındaki musluklar artık kullanılmayacaksa da birer musluk takılmalı ve gerekli önlemleri alınmalı. Eğer musluklar takılmayacaksa da bu kötü görüntü örtülmelidir. Şu an burası harabe gibi duruyor. Utanç verici bir görüntü.”

Pek çok vatandaş da cami önündeki şadırvanın takılmayan musluklarının kötü bir görüntü oluşturduğunu belirterek yetkililerden konu ile ilgili duyarlılık beklediklerini ifade etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

3-1-003.jpg

3-2-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum