Bozkırlılar ÇANAKKALE'de

Bozkırlılar ÇANAKKALE'de

Bozkırlılar Derneği tarafından düzenlenen Çanakkale gezisinde manevi duygular bir kez daha gönüllere işlendi.

İki gün süren geziye katılan Bozkırlılar 96 yıl önce yaşanan ve 250 bin şehidin yattığı bölgeleri gezerken aynı manevi havayı yüreklerinde hissettiklerini söyledi.
Dernek Başkanı Burhan Yılmaz ve Bozkır Belediyesi Meclis Üyesi Filiz Kılınçel’in önderliğinde düzenlenen ve iki gün süre gezide oldukça duygulu anlar yaşandı.
Kilitbahir Köyü ve Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyaları, Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği. Alçıtepe Köyü Bakı Terası, Kaymakam Yarbay Hasan Bey Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği. Sargıyeri ve Hastane Şehitliği, Kabatepe Tanıtma Merkezi ve Müzesi, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Anıtı ve Kitabesi, 57 Alay Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Siperler ve Kitabeler’e yapılan gezilerde Kılavuz Hasan Özdemir tarafından tüm ziyaretçilere geniş bir sunum yapıldı.
Dernek Başkanı Burhan Yılmaz, amaçlarının Bozkır halkını Çanakkale’nin manevi havası ile buluşturmak olduğunu söyleyerek, “96 yıl önce meydana gelen ve 250 bin şehidin yattığı bölgenin her karışı bizim için çok önemli. Bu güzellikleri ve tarihi herkes görmesini arzu ettik ve böyle bir gezi düzenledik. Gezi boyunca hem Çanakkale’nin güzelliklerini kareleyen hem şehitler için dua okuyan ziyaretçiler gezi vesilesi ile Çanakkale’yi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu bizim için yeterli oldu” dedi.
Çanakkale’yi anlamak için mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden ve gezinin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan dernek üyesi Filiz Kılınçel ise konuşmasında, Çanakkale’nin anlaşılması için mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi. Kılınçel, “Bozkırlılar Derneği olarak hemşehrilerimizin bu duyguyu yaşamalarını istedik. Bu nedenle gezi düzenledik. Geziye katılan tüm misafirler şehit kanı ile sulanan toprakları gezerken 96 yıl öncesini yaşadıklarını söyledi. Biz bunu istiyorduk. Her genç her yaşlı mutlaka buraları görmeli. Çanakkale’yi gören ve bu ruhu yüreğinde hisseden herkesin gözleri doluyor ve bu vatanın nasıl alındığını bir kez daha anlıyor. Ben bu vesile ile Bozkır ilçemize yapacağımız “Çanakkale Şehitler Anıtı” için tüm hemşehrilerimizin ve Konya halkının desteklerini bekliyorum” diye konuştu.
Dernek tarafından düzenlenen geziye katılan ve Çanakkale’yi ilk kez görme imkanına kavuşan Bozkırlılar, “Çanakkale harbinde Konya en fazla şehit veren üçüncü il. Bozkır ise Çanakkale’de en fazla şehit veren tek ilçe. Bu bizim için bir gururdu. Ancak bu gururu yaşamak bu güne nasip oldu. Çünkü burada yatan atalarımızın kabirlerini görmek, onların savaştığı ve kanları ile suladığı topraklar üzerinde olmak ve onların teneffüs ettiği havayı solumak kadar güzel bir şey olamazdı. Çanakkale de şehit olan bir atanın evlatları olarak bizlere düşen görev bu vatana sahip çıkmak ve şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak. Bu duygular içerisinde burada olduk ve gözlerimiz yaşlı döndük. Bizleri bu mutluluğu sunan dernek başkanımız Burhan beye ve bizim her türlü ihtiyacımız ile yakından ilgilenen Filiz hanıma teşekkür ediyoruz” diyerek yaşadıkları duyguyu dile getirdi.
n ALİ SAİT ÖGE 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.