BorsaKonya büyüyor

BorsaKonya büyüyor

Konya Ticaret Borsası tarafından, elektronik ürün senetlerinin işlem görmesi için kurulan BorsaKonya Elektronik Platformu, yaptığı anlaşmalarla ulusal boyut kazandı

2011 yılında Türkiye’ye model olan ilk Elektronik Satış Salonu’nu tarımsal ticaretin hizmetine sunan Konya Ticaret Borsası 2013 yılında da BorsaKonya Elektronik Platformunu ile tarımsal ticarete yeni bir anlayış kazandırmıştı. BorsaKonya Platformu,  yapılan protokol ile Mersin’den sonra Kırıkkale, Sivas ve Şanlıurfa’da bulunan lisanslı depolarla Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım satımı konusunda anlaşma sağladı. Böylelikle BorsaKonya Platformu’nun anlaşma sağladığı depo hacmi ise 210 bin tona yükseldi. BorsaKonya Elektronik Platformu işbirliği imza töreninde bir konuşma yapan Konya Ticaret Borsası Başkan Vekili M.Namık Köklüsoy, tarım ve tarımsal ticaretin artık küresel bir algıyla yönetilmesi gereken stratejik bir sektör olduğunu belirterek,  ticaretin küreselleşmesiyle birlikte,  üretimde kalitenin, ticarette hızın öne çıktığını belirtti. Köklüsoy, “Yapılan bu anlaşmayla birlikte BorsaKonya Elektronik Platformu Akdeniz, Orta Anadolu ve Doğu bölgesine de hizmet vermeye başlamıştır. Bu tarımsal ticaretin değer bulması adına çok önemli bir adımdır. Bizim amacımız ulusal boyutta işlem hacmini arttırarak sadece yurt içinde değil, uluslar arası alanda da etkinliğimizi arttırmaktır. Biz bu platformu, yerel tüccarlarımızı küresel ticaretin birer aktörü haline getirmek için oluşturduk.  Bunun gelişerek büyümesi üreticiye, tüccara, sanayiciye ve devletimizi de olumlu yansıyacaktır” diyerek protokolün imza atan şirketlere ve Ülke’ye hayırlı olmasını diledi. Yapılan İmza törenine BorsaKonya Elektronik Platformu adına M.Namık Köklüsoy, Kırıkkale’den  GK Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. adına Kudret Altınok, Sivas’tan Kainat Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. adına Serdar Genç, Şanlıurfa’dan Türsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. adına Soner Cesur katıldı.

KTB LABORATUVARI TÜRKİYE’DE ŞUBELER AÇIYOR
Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilerek çalışmalarındaki kaliteyi belgeleyen ve uluslararası bir laboratuvar haline geline gelen Konya Ticaret Borsası Laboratuvarı KLD, Sivas ve Kırıkkale’ye yetkili sınıflandırıcı laboratuvarlar açıyor. Yetkili personeli,  elektronik alt yapısı ve uluslar arası geçerliliği olan sertifikalarıyla birlikte verdiği hizmetlerde ismi güven ve kaliteyle birlikte anılan KLD laboratuvarının Kırıkkale ve Sivas’ta yetkili sınıflandırıcı şube açma protokolünde konuşan Konya Laboratuvar ve Depoculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Fatih Alaybeyi, bunun aslında bir bilgi ve tecrübe transferi olduğunu belirterek, “Her türlü gıda, yaprak, toprak, gübre analizinin yapıldığı laboratuvarımız aynı zamanda buğday ve buğday ununda sağlayıcı laboratuvardır. Lisanslı depoculuğun gelişmesiyle birlikte analizlerde yeknesaklık sağlanması çok önemlidir. Bu açıdan yapılan işbirliği sektörün gelişmesi için de çok önemli bir adım olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.