Bölgenin en gözde beldesi Çavuş

Bölgenin en gözde beldesi Çavuş

Şükran Köyü projesi ile adını Türkiye’ye duyuran Çavuş Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, “Önümüzdeki dönem yapılacak olan yatırımlar ve kültürel yenilikler ile Çavuş, Türkiye’nin gözde beldeleri arasındaki yerini alacak” dedi

Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, yaptığımız söyleşide Çavuş’un önümüzdeki günlerde çok önemli yatırımlara ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacağını söyledi.
Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
 İsmim Mehmet Çiğdem, 12 Aralık 1975’te Çavuş kasabasında doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi burada tamamladım. Askerlik görevimin ardından Konya’da bir müddet esnaflık yaptım. 2004 yılında belediye başkanı seçildim. O günden bu yana görevimin başındayım. Halkımın da özverisi ve takdiri ile iki dönemdir çok önemli projelere imza atıyoruz.
Sonsuz Şükran Köyü projesi nasıl doğdu?
Beldede hayata geçirilen en önemli projelerin başında Sonsuz Şükran Köyü projesidir. Sonsuz Şükran Köyü kasabamızın beşinci mahallesidir. Yaklaşık 4 yıldan bu yana burada çalışılıyor.  Hemşerimiz Mehmet Taştekin bu projenin fikir babası ve proje koordinatörüdür. Küçük yerleşim yerlerinde proje üretmek gerçekten zor bunun için her zaman ne yapılabilir düşüncesinde olduk. Yol, kanalizasyon, su elektrik zaten belediyelerin asli görevleri. Bunların dışında kasabamızı daha iyi nasıl tanıtabiliriz diye düşünürken bunu bulduk. İşin içine girdikten sonra daha büyük bir zevkle çalışmaya başladık. Türkiye’nin en önemli yazarları, gazetecileri, bilim adamları, sanatçıları, sinema yapımcıları, yönetmenlerinin de içinde bulunduğu önemli bir projeyi hayata geçirdik.
Önümüzdeki dönemde projeleriniz neler?
2011 Eylül ayında Karatay Üniversitesi güzel sanatlar fakültesinin sinema televizyon bölümü açılması gündemde. Genç hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’na ve KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez’e bu konuda teşekkür ediyorum. Çünkü bu isimlerin desteği ile Türkiye’de taşraya ilk defa bir fakülte açılmış olacak. Öte yandan ulusal bir TV’de bizim projemizle ilgili söyleşi vardı. Turizm bakanı bölgemize bir kütüphane yapılacağı müjdesini vermişti.  Biz geçmiş dönemlerde festival yapardık. O zaman ücretli sanatçılar gelirdi, acaba paramız yetecek mi diye kaygı duyardık. Ama şimdi 157 sanatçı temmuz ayında Hüyük’e geldi günlerce gezdiler.
2011 yılından beklentileriniz neler?
Ben 2011 yılından belediyem ve ilçem olarak çok umutluyum. Dünya Toprak Sempozyumu Çavuş Beldesi’nde yapılacak. Dünyanın en önemli bilim adamlarını karşılayacağız. Daha değişik insanları sanatçıları, bilim adamlarını, gazetecileri getiririz. Mesela bizim şöyle bir hayalimiz var, neden ulusal televizyonların akşam haberleri Çavuş’tan Sonsuz Şükran Köyü’nden sunulmasın. Ben bu konuyu Ali Kırca’yla, Mehmet Ali Birand’la konuştum, duyulmasını istiyorum. Proje ortaklarımızdan Cemil İpekçi, Çavuş Kasabası olmasaydı ben Beyşehir Gölü’nü hiç görmeyecektim hayatımda, iyi ki gelmişim dedi. Eminim ki bu saklı cenneti görmeyen daha çok insan var. İstiyorum ki onlar da gelsin, görsünler. Çavuş için birkaç projemiz daha var. Tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. İl Özel İdaremiz bu konuda bize çok destek verdi. 2011 yılının bizim için çok daha iyi olacağına inanıyorum.
Belediye olarak yapacaklarınız neler?
Her belediyenin olduğu gibi bizim de sıkıntılarımız var. Ama 2004–2009 yılları arasındaki gibi ekonomik rahatlığımız olmasa da yeni gelir kaynakları üreterek ayakta durmaya gayret ediyoruz. Piyasada çıkıp gezebilecek durumdayız belediye olarak. 40 yıllık belediyeyiz ve bin 600 hanemiz var. Daha önce 4 bin kişi üzerinden gelirimiz varken bu bin kişiye düştü. Alt yapıda bir eksiğimiz yok diyebiliriz, büyük ölçüde bitirdik. Gündelik yaşamda vatandaşımızın bir eksiği yok, sosyal projelerle ilgili eksiklerimiz var.
Bu yıldan itibaren konutlarda yerleşimler başlayacak. Artık sanatçılarımıza hemşerilerimiz diyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen isimleri buraya gelecek. Bürokratının çok olması da kasabamıza ilgiyi artıracak. Biz tabi ki bu birlikteliği yakaladık, bozulmayacak şekilde devam ettiriyoruz. Her Çavuşlu üzerine düşen görevi yapmaya devam ediyor. Her projeye açığız, uygun bulduklarımızı burada tartışıyoruz. Hemşerilerim belki sadece yaz döneminde tatilini geçirmek için Hüyük’e geliyor ama, hiçbir hemşerim geri dönmemezlik yapmamış. Çavuşta ahde vefa var. Ben de bu kasabaya hizmet etmekten büyük mutluluk yaşıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.