Bölgemizin sorunlarını İl Genel Meclisine taşıyoruz

Bölgemizin sorunlarını İl Genel Meclisine taşıyoruz

Tuzlukçu İl Genel Meclis Üyesi, Yaşar Tona, bölgenin sorunlarının çözümü için İl Genel Meclisinde önemli projelere imza attıklarını söyledi

Tuzlukçu İl Genel Meclis Üyesi, Yaşar Tona, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tona, “İlçemizin tanıtımı için bu kadar yolu kat ederek gelmeniz bizleri mutlu etti. İlçemizin hiç beldesi yok ama 11 tane köyü var.  İlçemizin sorunlarının çözümü için ekip arkadaşlarımız ile birlikte çalışıyoruz. Daha önce belediye meclis üyeliği yaptığım için sorunları biliyorum. Şimdi de İl Genel Meclis Üyesi olarak aynı azim ve heyecan ile hizmet ediyoruz” dedi.
Yol, kilit taşı, kanalizasyon, ve alt yapımız gibi sorunların çözümü için kısa süre içerisinde önemli mesafe kat ettiklerini ifade eden Tona, “Bunların yüzde 80’nini bitirdik. Bunun yanı sıra sıcak su çalışmalarımız oldu. 47 derece olan bir sıcak su yatağı bulduk.  Yeşil hat hat çalışmalarının devamını getirdik. Hükümet Konağı’nın tamamlanması için büyük çaba harcadık. Okullarımızın tamir ve bakım çalışmalarını yaptık. İhtiyacı olan okullarımızın tümünün eksiklerini giderdik. Şu anda okullarımızda fiziki yönden bir sıkıntı yok” diye konuştu.
İlçe sakinlerinin tarımdan daha çok kazanması için meyve üreticiliği konusunda ciddi yatırımlar yaptıklarını da dile getiren Tona, “İçme suyu için iki yere sondaj yaptırdık olumlu sonuç alamadık. Şimdi taşocağı mevkisinde güzel bir su kaynağı tespit ettik. Bu kaynağı ilçeye getirmek için projelerimizi hazırlıyoruz. 2004 ile 2009 yılında belediye meclis üyeliği yaptığımız zaman bu sorunları biliyorduk. Bunun için çözümü konusunda fazla zorlanmadık. Diğer İl Genel Meclis üyesi arkadaşımız ile çalıştık. Yaylalarda hayvancılık yapan ilçe sakinlerimizin suyu yoktu onları getirdik. Yaylada yaşayan ailelerimizin mağduriyetlerini giderildi” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda köylere yapılan kilitli taş uygulamasından da bahseden Tona,  11 köyün tamamının kilitli taş çalışmalarının bu yıl biteceğini ve kendilerine iletilen sorunların çözümü için ne gerekiyorsa şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da da yapmaya devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.