BM, Karadeniz Tahıl Girişimi çerçevesinde yeni gemilere onay verildiğini duyurdu

BM, Karadeniz Tahıl Girişimi çerçevesinde yeni gemilere onay verildiğini duyurdu

Birleşmiş Milletler (BM), Karadeniz Tahıl Girişimi çerçevesinde Ortak Koordinasyon Merkezi'nin yeni gemilere onay vermeye başladığını duyurdu.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, Türkiye ve BM'nin girişimiyle dün süresi iki ay daha uzatılan Karadeniz Tahıl Girişimi'nin işleyişine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay daha uzatıldı
Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılmasıyla tahıla ulaşımın kolaylaşması bekleniyor
Haq, 4 Mayıs'tan bu yana yeni gemiye onay verilmediğini anımsatarak, "Bugün Ortak Koordinasyon Merkezi, limana giren üç gemiye onay verildiğini duyurdu." açıklamasında bulundu.

Halihazırda üç geminin limandan çıkış yapmayı beklediğini aktaran Haq, "Onaylara ilişkin yeni hareketliliği memnuniyetle karşılamakla beraber taraflara tüm limanlarda onay verme işlemini gerçekleştirme çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay daha uzatıldı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün yaptığı açıklamada "Karadeniz Tahıl Girişimi için BM ile koordinasyon içinde çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetine çabaları için minnettarım." ifadelerini kullanmıştı.

Girişimin 18 Temmuz'a kadar uzatılmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Guterres, "Girişimin devamı dünya için iyi haber." değerlendirmesini yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.