Bm: Faturalarını Ödemeyenin Suyunu Kesmek İnsan Hakkı İhlali

Bm: Faturalarını Ödemeyenin Suyunu Kesmek İnsan Hakkı İhlali

Birleşmiş Milletler’in ‘suya ulaşım hakkı’ özel raportörü Catarina de Albuquerque, faturalarını ödemeyenlerin sularını kesmenin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.ABD’nin Detroit şehrinde bu uygulamanın yapıldığını ifade eden...

Birleşmiş Milletler’in ‘suya ulaşım hakkı’ özel raportörü Catarina de Albuquerque, faturalarını ödemeyenlerin sularını kesmenin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

ABD’nin Detroit şehrinde bu uygulamanın yapıldığını ifade eden Catarina de Albuquerque, şehir halkının yüzde 40’ının fakirlik sınırı altında yaşadığına ve bunların tamamına yakının siyashî Amerikalılar olduğuna dikkat çekti. BM raportörü, “Paraları olmadığı için faturalarını ödeyemeyen insanların suyu kesilemez.” dedi.

Detroit’e yaptığı ziyarette; kızlarının, pis koktukları için okula gitmek istemediğini söyleyen annelerle görüştüğünü ifade eden raportör, “Bu durum eğitimi, sağlığı, aile bütünlüğünü tehlikeye atıyor. Çünkü Michigan’daki yasaya göre evinizde su yoksa çocuklarınız elinizden alınabiliyor.” sözleriyle durumun vahametine dikkat çekti.

Tüm bu uygulamaların insan haklarının ihlali anlamına geldiğini ifade eden Catarina de Albuquerque, “İşsiz kadıysanız insan haklarınız da elinizden alınıyor.” şeklinde konuştu.

Otomotiv sektörünün uluslararası rekabette yenik düşmesi sebebiyle iflas eden Detroit’te bu yıl 27 bin konutun suyunu kesti. Şu anda ise 10 bin kadar evin suları kesik durumda. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.