Bit Pazarı yoğun ilgi görüyor

Bit Pazarı yoğun ilgi görüyor

Pazar günleri Kızılay Hastanesi’nin yan tarafında kurulan ve ev eşyasından araba parçasına kadar bin bir çeşit ürünün bulunduğu Bit Pazarı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Pazar günleri vatandaşların uğradıkları mekânlardan biri de Kızılay Hastanesi’nin yan tarafında kurulan Bit Pazarı. Her kesimden insanın ilgisini çeken pazarda her türlü malzemeyi bulmak mümkün. Eski elbiselerden, elektronik malzemelerden, dikiş makinelerinden, vidalardan, filmlerden tutunda motosiklet, bisiklet ve araba parçası da bulabiliyorsunuz. Hatta pazarda taş plakların çalındığı eski bir gramofona veya daktiloya rastlayıp geçmişin güzelliklerini ve özlemini tekrar hatırlayabilirsiniz. Bin bir çeşit ürününün bulunabilmesi nedeniyle pazar, antikacısından, koleksiyoncusuna kadar herkesin uğrak yeri. Bit Pazarı Temsilcisi Kemal Akyurt, geçimlerini seyyar hurdacılık yaparak sağladıklarını ifade ederek, topladıkları ürünleri pazarda sattıklarını söyledi. Kâğıt, plastik, metal, ev eşyası gibi hurdaları toplayarak tekrar kullanıma sunduklarını anlatan Kemal Akyurt, “Onun için çok sayıda vatandaş ihtiyaç duyduğu eşyayı bulmak için buraya akın ediyor. Pazara her yaş gurubundan insan geliyor. Sattığımız antika ürünlerle bir çeşit maziye de yolculuk yapıyoruz.
Yaşlılar, burada gördükleri eşyalarla maziye yolculuk yaparken, gençler de eskiden kullanılan eşyaları tanıma fırsatı buluyor. Pazara daha çok ise koleksiyoncular geliyor. Buraya gelenler arasında öğretmen, doktor, mühendis insanlar da yer alıyor. Aradıkları ürünleri bulabilmek için saatlerce pazarda geziyorlar” dedi. Akyurt, alışveriş merkezine gidildiği zaman insanlar bir şey almadan çıkılmıyorsa, pazardan da insanların bir şey almadan çıkmadığını belirterek, gelen herkesin işine yarayacak birkaç ürün bulabildiğini kaydetti. 
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.