Bilim üssünde geri sayım! 1 milyar dolarlık proje

Bilim üssünde geri sayım! 1 milyar dolarlık proje

'Bilim açılımı' tuttu. Başbakan, Türkiye'nin ilk bilim merkezini 26 Nisan'da Konya'da hizmete açacak. Sırada Kocaeli ve Kayseri var.

Hükümetin 2023 hedefleri arasında yer alan bilimsel ve teknolojik atılım çerçevesinde Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda (BTYK) alınan karar ilk meyvesini veriyor. TÜBİTAK'ın sözleşme imzaladığı illerden Konya'da çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Konya Bilim Merkezi, 99 bin 347 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edildi. Yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana sahip merkez, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaştan insanın ilgisini bilime çekmek üzere projelendirildi. Etkileşimli sergiler, eğitim programları ve etkinlikler aracılığıyla herkesin yeni fikirler üretmesine imkan sağlamak amacıyla kurulan Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK'ın desteğiyle hayata geçiriliyor. Toplam 1 milyar dolarlık bütçeyle desteklenen proje kapsamında Ankara, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Sakarya, Gaziantep, Kocaeli'nin de aralarında olduğu illerde kurulum çalışmalarına başlanmıştı. BTYK'da alınan karara göre, 2016 yılı itibarıyla büyükşehirlerin tamamında bilim merkezlerinin faaliyete geçmesi hedefleniyor.2023 hedefi ise 81 ilin tamamı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.