Berat İnşaat, mutluluk yaşatıyor

Berat İnşaat, mutluluk yaşatıyor

1996 yılında kurulan ve halen Konya ve İstanbul da devam etmekte olan inşatları bulunan Berat İnşaat, konut, cami, okul, yurt gibi önemli projelere imza atmış önemli bir firma olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Öyle ki Berat İnşaat’ın köklü geçmişi ve sayısız projede var olan imzası, başlı başına bir referans kaynağı. Recep Öncel tarafından 1996 yılında kurulan Berat İnşaat, kurulduğu ilk günden bu zamana kadar geçen süre içinde sürekli kendini yenileyerek daima yenilikçi atılımlar yapan bir firma olmuş. Kendilerine ilke olarak içinde insanların yaşadığı binalar inşa etmenin yanında o insanlar için huzur ve güven inşa etmeyi seçen Berat İnşaat bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle müşterilerine bu ilkeler doğrultusunda hizmet vermiş. Değişen konut anlayışını başarıyla takip eden Berat İnşaat, çalışmalarını trendlerin gerisinde kalmadan sürdürüyor. Hizmet alanını Konya ile sınırlamayan Berat İnşaat’ın Konya dışında da faaliyetleri devam ediyor. Halen sürdürmekte olduğu İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki konut inşaatı bunlardan sadece bir tanesi olarak görülüyor.
Konya’da değişik bölgelerde 10 civarında inşaat yaptıklarını söyleyen Berat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öncel, Şirket olarak en kaliteli malzemeyi kullanmayı, en güzel projeleri yapmayı ve çevreye özen gösterip yeşil alanlara dikkat etmeyi hedeflediklerini belirtti. Amaçlarının ise ekonomiye katma değer meydana getirip istihdamı arttırmak olduğunu yenileyen Öncel, Projelerini ise, “Berat sitesi, Mimar Sinan Konakları, Betül Sitesi, Kadir Sitesi, Öz Firdevs Apartmanı, Desen Apartmanı, Armağan İlköğretim Okulu ve Yeşilkaya Yüksek Öğrenim Yurdu” olarak sıraladı. 2006’dan itibaren başladıkları ve İstanbul’un en sosyetik bölgesi Bağdat Caddesinde 10 daire 2 dükkandan oluşan ultra lüks projelerini tamamlayan Berat İnşaat, İstanbul’da yaşadığı sektörel zorluklara rağmen projeyi başarıyla tamamlamış. Konya’daki en iddialı projelerden birisi olan Mimar Sinan Konakları için büyük bir özen gösterdiklerini ifade eden Recep Öncel, “ Mimar Sinan Konakları, kalite standardı yüksek modern mimarisi ile Konya’nın gelecekteki en gözde ve en güzide bölgelerinden birisi olacak olan bir bölgede “Şefik Can Caddesi” üzerinde yer almaktadır.
78 daire ve brüt 180 ve 185 metrekare dairelerden oluşan konaklarımızda yeşille bütünleşmiş huzur dolu bir yaşam için mücadele ediyoruz. Deprem statiğine göre yapılan ve temelinde 200 ton demir kullandığımız Mimar Sinan Konaklarına C30 betonu dökerek standardın üzerinde bulunuyoruz. Biz bu projemizi bu yıl bitirmeyi 2012 yılında ise teslim etmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla gerek Konya’da gerekse de İstanbul’da yeni projeleri hayata geçirmek için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
Ekonomideki iyileşmenin inşaat sektörüne yansıdığını da anımsatan Öncel, TOKİ ve Belediyelerin yaptığı konutlarda haksız rekabetin oluştuğunu belirtti. Normal konutlarda bunun çok etkili olmadığının da altını çizen Öncel, “TOKİ ve Belediyelerin yaptığı normal konutlar tamam ancak Lüks konutlara girmeleri rekabeti olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla sektör bu anlamda sıkıntı yaşıyor” diyerek Türkiye’de artık insanların deprem bilincinde olduğunu ve buna göre dayanıklı binalar yapmaya başladığını gözlemlediğini de vurguladı. Berat İnşaat olarak para kazanmanın yanında kişisel mutluluk yaşadıklarını da söyleyen Öncel, “Yaptığımız iş aslında ekonomik getirinin ötesinde kişisel mutlulukta sağlıyor. Çünkü İnsanların ev sahibi olması ve yeni evde oturmasının mutluluğu bizlere de yansıyor. Sonuçta bir eser yapıyoruz. İnsanlığa hizmet ediyor fayda sağlıyoruz. Bundan daha güzel bir mutluluk olamaz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.