Benzin ve motorine görülmemiş zam! İşte yansıyacağı tarih

Benzin ve motorine görülmemiş zam! İşte yansıyacağı tarih

Türkiye'de vatandaş akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Benzin ve motorine görülmemiş zam geliyor. İşte pompaya yansıyacağı tarih.

Türkiye ekonomisindeki en büyük sorunlardan birisi döviz kuru. Dolar ve Euro'daki yükselişten dolayı her ürüne defalarca zam uygulanıyor. Son günlerde Dolar/TL 32 lirayı aştı. Bu da başta akaryakıt fiyatları olmak üzere her ürünün fiyatının artması anlamına geliyor.

zam-2.webp

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzin ve motorine görülmemiş zam bekleniyor. Söz konusu zammın ilk etapta sadece motorine yansıtılacağını aktaran kaynaklar, doların yükselmeye devam etmesi durumunda çok daha yüksek miktarlarda zammın vatandaşı beklediğini kaydetti.

zam-i.webp

Edinilen bilgilere göre bugün geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 30 kuruş zam uygulanacak. Bu zam nakliye masraflarını artıracağı için market ürünlerinin fiyatı da dolaylı olarak artmış olacak. Konya, Ankara ve İstanbul'da zammın ardından motorinin litre fiyatı aşağıdaki gibi olacak.

motorin-3334.jpg

Yarından itibaren geçerli olacak motorin fiyatları şu şekilde:

Konya: 44.64 TL

İstanbul: 43.14 TL

Ankara: 44.04 TL

Kaynak:Haber Merkezi