Belediye elini vatandaşın cebinden çeksin

Belediye elini vatandaşın cebinden çeksin

​​​​​​​İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Konya Öğretmenevi’ni ziyaret etti.

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Konya Öğretmenevi’ni ziyaret etti. Öğretmenlerle bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Şimşek, öğretmen çocuğu olduğunu ve öğretmenlerin kutsal bir görev yaptıklarını ifade etti. Göreve geldiklerinde öğretmenlerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetler yapacaklarını da söyledi. Öğretmenlerden destek ve dua beklediğini de ifade eden Şimşek, sohbet sonrası Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Turhan ile de görüştü. Şimşek 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Kule Site AVM’yi ziyaret etti. Kule Site AVM’de gerçekleşen ziyarette Şimşek, vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinledi, projelerini anlattı, fotoğraf çektirdi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbetlerde özellikle gençler İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek’ten projeleri hakkında bilgi istedi.

ULAŞIMDA ÖĞRENCİLERE YÜZDE 50 İNDİRİM

Şimşek, “Öğrencilere, doğum yapmış bayanlara 2 yıl süreyle, emeklilikte yaşa takılanlara, emeklilik haklarını alıncaya kadar belediyemizce ulaşımda yüzde 50 indirim yapacağız. Amacımız mağduriyet yaşayan kardeşlerimize, öğrencilerimize ve kadınlarımıza yaşadığımız ekonomik sıkıntılar içerisinde kısmen de olsa bir destek vermektir” dedi.

Sohbet sırasında bazı vatandaşlar su faturalarının yüksekliğinden şikayet etti. Bunun üzerin ne Şimşek, “Belediyenin elini vatandaşın cebinden çekmesi gerekmektedir. Su faturaları düşerse, Konyalı hemşehrilerimizin parası cebinde kalacaktır. Hem meskenlerde hem de iş yerinde su kullanan vatandaşlarımızı rahatlatmak istiyoruz. 0-15m3 arası su kullanan mesken ve iş yerlerine yüzde 50 indirim yapacağız. Ayrıca atık su bedelini de almayacağız. Sosyal belediyecilik gereği hayır kuruluşları, gazi, şehit, dul, yetim, engelli ve milli sporcular ile ailelerinden, su fatura bedeli alınmayacaktır. Bu şekilde su kaynaklarımızın etkin kullanılması, halkımızın suya ucuz ulaşması ve tasarruflu şekilde su kullanmalarını teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

HÜYÜK İYİ OLACAK

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında Hüyük merkez ve köylerinde ziyaretler yaptı

Hüyük’te gerçekleşen ziyarete, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti GİK Üyesi Sait Özcan, Feridun Yıldız, İYİ Parti Hüyük Belediye Başkan Adayı Ahmet Temiz, İYİ Parti Hüyük ilçe Başkanı, CHP Hüyük İlçe Başkanı ve encümen adayları da katıldı.Üreticinin sütünü 2,5 liradan satın alacaklarını ve halka doğrudan ucuz satacaklarını belirten Şimşek, “Özel sektör firmalarının kapasite aşımı nedeniyle satın alamadığı sütler, belediyemiz tarafından 2,5 liradan toplanarak belirli bölgelerde oluşturulacak süt satış birimlerinde halkımıza ulaştırılacaktır. Bu sayede hem üretici desteklenecek hem de şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın güvenli, taze ve sağlıklı süt içmesi sağlanacaktır” dedi.

Bir torba yemin 80 lirayı geçtiğini belirten Şimşek, “Çiftçinin gübre, zirai ilaç, yem ve tohum ihtiyacını karşılamak için sanayileşmenin önünü açacağız. Gerekirse büyükşehir belediyesi olarak çiftçimizin bu tür taleplerini karşılamak için yem fabrikaları kuracağız. Ürettiğimiz yemleri çiftçimize yarı fiyatına satacağız” şeklinde konuştu.

YERLİ TOHUMU ÜCRETSİZ DAĞITACAĞIZ

Hibrit tohumun dışa bağımlı hale getirdiğini ve yerli tohum üretim merkezleri kurarak halka ücretsiz tohum dağıtacaklarını belirten Şimşek, “Uygulanan yanlış politikalar neticesinde ülkemize ait tohumun yetersiz ve pahalı olması nedeniyle tarımda verimlilik tam olarak gerçekleşmiyor. Yerli tohumların daha verimli hale getirilebilmesi için ‘Tohum Üretim Merkezleri’ kuracağız. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu ucuz ve kaliteli yerli tohumun üretimini arttırarak ürün verimliliğini en üst seviyeye çıkartarak, dışa bağımlılığı sonlandıracağız. Ürettiğimiz yerli tohumları çiftçimize ücretsiz dağıtacağız. Siz yeter ki üretin, biz ne gerekirse yaparız” ifadelerinde bulundu.

HÜYÜK’TE ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK

Vatandaşların altyapı sorunları ilgili şikayetleri üzerine Şimşek, “Konyamıza bağlı taşra ilçelerinin hiç birinde altyapı sorunu kalmayacak. Artıma ve geri dönüşüm tesisleri kurarak atık suların arıtarak sulama suyu haline getireceğiz. Bu şekilde suyu verimli bir şekilde kullanacağız” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.