Belde halkı hizmetin en iyisine layık

Belde halkı hizmetin en iyisine layık

Kolukısa Belediye Başkanı Yusuf Durgut, belde halkına en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.

Belde olarak eksiklerinin fazla olduğunu ancak eksikleri gidermek için tüm ekibi ile büyük bir özveri içerisinde çalıştıklarını söyleyen Durgut, “Belde olarak eksiğimiz çok. Yolumuz alt yapımız yok. Altyapı beldemiz için en büyük sorun. Şimdiye kadar bu konuda bir talepte bulunulmamış. Biz belde olarak göç veren değil göç alan konumundayız. Bunun için altyapı hizmetlerine ağırlık vermemiz lazım. Projesi hazır verildi en kısa zamanda yapımına başlamayı hedefliyoruz” dedi.
Belediyenin gelir getiren mülklerinin olduğunu ancak bunların bakımsız olması nedeniyle tam olarak kullanılmadığını da belirten Durgut, “Belediyeye ait lojmanlarımız var ama bakımsız bunların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. 15 personel ile hizmet veriyoruz. Belde olarak kapanma tehlikemiz yok. Sürekli olarak göç aldığı için vatandaşların arsa talebi var. Bunu karşılamak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Ancak arsa talebi için gerekli olan haritamız yok. Bunun çalışmasına başladık. Haritamız çıkarıldığı zaman Konya’da yaşayan belde sakinlerimiz de burada arsa sahibi olacak” diye konuştu. Konuşmasının sonunda bundan sonraki hedefleri konusunda da bilgi veren Durgut, “Hangi siyasi partiden olursak olalım belediyelerin tek amacı halka hizmettir. Bizde bu düşünce ile hareket ediyoruz. Beldemizin ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra önem sırasına göre gideriyoruz. Gerek belde içerisindeki kilitli taş döşeme çalışmaları gerek alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde de benzer hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

KOLUKISA KASABASI

Tarihçesi Göllü Kilise adıyla oldukça eski bir yerleşim yeridir. II. Mahmut zamanında 1800 yıllarında Şam Türkmenlerinden olan Bozulusa bağlı Kolukısa aşireti tarafından kurulmuştur. Osmanlı arşivlerine göre 1844 yıllarında hane sayısı 91 idi. 1876 yılında Musa oğlu Hacı Gazili Ağa bir camii yaptırdı. İmamı ise Konyalı Mehmet Efendi idi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.