Bedelli ikinci eli hareketlendirdi

Bedelli ikinci eli hareketlendirdi

Bedelli askerlik düzenlemesi pek çok alanda etkilerini göstermeye başladı.

Bedelli askerlik düzenlemesi pek çok alanda etkilerini göstermeye başladı. 18 bin TL'lik bedelli askerlik ücreti için eldeki avuçtakiler satışa çıktı. Seri ilan siteleri, "Bedelli için acil satılık otomobil" ilanlarıyla doldu. İkinci el piyasası hareketlendi

Uzun süredir gündemde olan bedelli askerlik çıktı. Bedelli askerlikten doğum tarihi 1988’den önce olan askerliğini yapmamış kişiler faydalanabilecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaklaşık 700 bin kişinin başvuru yapacağını düşündüğü bedelli askerliğin ücreti ise 18 bin TL. Bu ücreti ödeyen kişiler herhangi bir eğitim almadan tezkere almış olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlikle ilgili detayları önceki gün açıkladı. Başbakan Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjdesini verdiği bedelli askerlik, ikinci el otomobil satışlarını hareketlendirdi.

İKİNCİ EL SATIŞLARI HAREKETLENDİ

Davutoğlu'nun bedelli askerlik müjdesinin ardından askerliğini yapmamış, bedellinin çıkmasını bekleyenler, 18 bin lira bulmak için arayışa girdi. Kimi bankaların kapısını çalıyor, kimi de arabasını galeriye koyuyor. Uzun zamandır beklenen bedelli askerlik kararının çıkması ile birlikte alarma geçildi. Bankalar kredi alternatifleri ile yarışa girerken, ikinci el piyasası da bir günde patladı. Bedelli askerlik için para toplama işine girişenler otomobillerini acilen satılığa çıkarırken, cep telefonunun satışından bile medet uman var.

NAKİT İHTİYACINDAN DOLAYI SATIYORUM

Bedelli açıklamasının hemen ardından internet siteleri "Bedelli askerlikten dolayı acil satılık" ilanları ile doldu. İnternet sitelerinde başı, sahibinden otomobil ilanları çekiyor. Ahmet Uslu da, bedelli ücreti için otomobilini sahibinden.com isimli ilan sitesinde satışa sundu. Uslu, arabasıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Arabam tertemiz, kaçırmayın. Acil nakit ihtiyacından dolayı satıyorum."

BEDELLİ İKİNCİ ELDE FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

Önümüzdeki günlerde bu tür ilanların daha da artması beklenirken, bu durumun ikinci el otomobil fiyatlarını bin-2 bin lira geriletebileceği tahmin ediliyor. Galericilere göre ise, "İkinci el pazarı hareketlendi. Fiyatlarda düşüş bekleniyor. Bedelli adayları, bankalardan kredi çekmek yerine otomobilini satıyor. Askerlik bedelini yatırdıktan sonra da tekrar otomobil almayı planlıyor. Bedelli askerliği sadece adaylar değil, otomobil almak isteyenler de bekliyordu" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.