Bayram için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu

Bayram için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden bayram için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu.

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor.

Valilik izniyle 13 Haziran'a kadar Suriye'nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgeleri ile diğer şehirlerine gitmek isteyen Suriyeliler, online randevu sistemine kayıt yaptırarak ülkelerine geçiş yapıyor.

Şu ana kadar bayram için giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu. Suriyelilerin ülkelerindeki yakınları için aldıkları hediyeleri taşımakta zorluk çektikleri gözlenirken, 0-15 yaş aralığındaki çocukların eksik aşıları da sağlık görevlileri tarafından yapılıyor. İşlemleri tamamlanan Suriyeliler tahsis edilen otobüslerle Suriye'ye gidiyor.

Suriyeliler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine geçiş sağlayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum