Başkent kulislerinde 2020'de erken seçim konuşuluyor

Başkent kulislerinde 2020'de erken seçim konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4,5 yıl seçimsiz bir dönemin başlandığını belirtmesine rağmen ağırlaşan şartlardan dolayı Türkiye’yi 2020’de yeni bir erken seçimin beklediğini gösteriyor. Başkent kulislerinde 2020 sonbaharı gibi seçim olacağı dillendiriliyor!

Ekonomiden dış politikaya birçok sorunun kriz noktasına geldiği Türkiye’de, iktidarın ülkeyi bu haliyle 2023’e taşıyamayacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4,5 yıl seçimsiz bir dönemin başlandığını belirtmesine rağmen ağırlaşan şartlardan dolayı Türkiye’yi 2020’de yeni bir erken seçimin beklediğini gösteriyor. Başkent kulislerinde 2020 sonbaharı gibi seçim olacağı dillendiriliyor!

İktidarın yerel seçimlerden kan kaybederek çıkması beraberinde birçok tartışmayı da getirdi! Hem AKP içerisinde hem de muhalefetten ‘başkanlık sistemi’nin tekrar elden geçirilmesi sesleri yükselirken, başkent kulislerinde ise erken seçim senaryoları yazılmaya başlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4,5 yıl seçimsiz bir dönemin başladığını belirtmesine rağmen AKP’de işlerin hiç de yolunda gitmediği öğrenildi! 5 grup şeklinde bütün milletvekilleriyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vekillerden yoğun şikâyet gelirken, vekillerin köklü değişim istediği ifade edildi.

KULİSLER 2020’Yİ İŞARET EDİYOR!

Hem iktidar hem de muhalefet kulislerinde ekonomiden dış politikaya birçok sorunun kriz noktasına geldiği, iktidarın Türkiye’yi bu haliyle 2023’e taşıyamayacağı konuşuluyor. Ağırlaşan ekonomik sıkıntılar, katlanan işsizlik rakamları, dış politikadaki tıkanıklık ve yargıdaki derin yaralardan dolayı AKP’nin karnesi kırıklarla dolarken, hem parti içinde hem de kamuoyunda AKP’deki değişimi zorunlu kılıyor. Bu sıkıntılı dönüşümün Türkiye’yi yine erken seçime zorlayacağı ifade edilirken, hem iktidar hem de muhalefet kulisleri tarih için ise 2020’yi işaret ediyor. En geç 2020’nin sonbaharına kadar erken seçimin yapılacağına kesin gözüyle bakan kulisler, yeni partinin kurulmasıyla bu tarihin daha da öne çekilebileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum