Başkan Özakcan’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Genç Ve Spor Bayramı Mesajı

Başkan Özakcan’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Genç Ve Spor Bayramı Mesajı

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Başkan Özakcan mesajında şu ifadeleri kullandı: “191...

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Özakcan mesajında şu ifadeleri kullandı: “1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışı, özgürlük ateşinin yakıldığı gün ve İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gündür. 19 Mayıs ile başlayan bu dönemi genelgeler ve kongreler izlemiş ’Ya istiklal ya ölüm’ ilkesi ile ülke düşmandan temizlenene kadar savaşmaya karar verilmiştir. Ülkeyi ileriye taşıyacak kişilerin gençler olduğuna inanan Atatürk kurtuluş günümüzü Gençlik ve Spor Bayramı olarak özellikle gençlere armağan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk bu günü ülkedeki tüm gençlere adayarak bu günün öneminin asla unutulmamasını ve gençlerin aslın da ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir. Atatürk gençliğe bıraktığı bu önemli görevi söylevinde şöyle dile getiriyordu Atatürk: ’Ey Türk Gençliği! Birinci ödevin; Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel senin en değerli güven kaynağındır’ Bizler bu günlere canlarını bile hiç düşünmeden mücadele eden, savaşan atalarımız sayesinde gelmişizdir. Büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini gençlere emanet eden Atatürk’e ve aziz şehitlerimize layık olmak hepimizin en büyük görevidir. Bizler; Cumhuriyete sahip çıkarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında, büyük bir kararlılıkla, ülkemizi bağımsızlık ateşiyle, teknolojik ve ekonomik bakımından daha da ileriye taşımalıyız. Gençlere olan sonsuz güvenimizle birlikte başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.