Başkan Akyürek, belediye personeliyle bayramlaştı

Başkan Akyürek, belediye personeliyle bayramlaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı.

Kurban Bayramı dönüşü belediye çalışanları ile bayramlaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya bin yıldır Anadolu ülkesinde, Osmanlı ve Selçuklu coğrafyasında; yön veren, değiştiren, inancımızı, değerlerimizi 7 kıtaya yaymaya çalışan bir meşaledir, bir kaynaktır ve bu inancın membaı olan bir şehirdir" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bayramlaşma programında tüm personelin bayramını tebrik eden Başkan Akyürek, bayram süresince daha huzurlu ve daha rahat bir bayram yaşanabilmesi için nöbette olan belediye personeline teşekkür etti.

"Zulümlere son verebilmek ancak büyük Türkiye hedefine ulaşmakla olur'

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte bir vekalet savaşıyla karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Akyürek, bu vekalet savaşının iç ve dış güçlere karşı yürütüldüğünü söyledi. Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu coğrafyada haritaların yeniden çizilmeye çalışıldığını da kaydeden Başkan Akyürek, Osmanlı'nın parçalanmasıyla oluşturulan 50'den fazla ülke yeniden parçalanarak bu sayının 60'a 70'e çıkarılmak istendiğine vurgu yaparak, "Türkiye istikrarsızlaştırılarak bir kaos ortamına itilerek bu amaca ulaşmak istiyorlar. Çünkü Türkiye var olduğu sürece bütün bu oyunları bozmak için kanının son damlasına kadar mücadele eder. Libya'da, Tunus'ta Sudan'da, Cezayir'de, Mısır'da, Suriye'de Irak'ta, Filistin'de oynanmak istenen oyun budur. Haritalar yeniden çizilip siyonizme karşı, büyük İsrail hedefine ulaşma idealine karşı hiçbir sağlam güç bırakmama çalışması devam ediyor. Bir de aynı amaca hizmet için ülke içinde elde ettikleri gruplarla, işbirlikçilerle ülkemizin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, idealleri olan insanlar olarak Türkiye'nin verdiği bu mücadeleye hangi konumda bulunursak bulunalım katkı yapmak sorumluluğumuz var. Herkes işini iyi yaparsa Türkiye bu oyunu bozacaktır. Biz bayram yaparken birçok şehrin üzerinde bombalar patlıyordu. Birçok Müslüman kardeşimiz yerinden yurdundan ediliyor hatta evlere, camilere hapsedilerek, Myanmmar'da olduğu gibi yakılarak şehit ediliyordu. Bu zulümlere son verebilmek ancak Büyük Türkiye hedefine ulaşmakla olur. Her zaman vurgu yapıyoruz. Büyük Türkiye hedefine kitlenmemiz ve bu doğrultuda yola devam etmemiz gerekiyor. Küçük hesaplar, küçük tartışmalar ve basit meselelerle oyalanacak zaman yok. Ülkemiz açısından Cumhurbaşkanımızın önderliğinde verilen mücadelenin anlamı budur. Bizler de bu mücadelenin bir parçası olarak yerimizi her zamanki gibi güçlü bir şekilde almalıyız" dedi.

"Konya, Türkiye'ye yön vermektedir'

Anadolu'nun yurt edinilmesinde Konya'nın büyük bir misyonu olduğunu, Anadolu'nun Türk-İslam vatanı olmasında en önemli rolün şehir olarak Konya'ya ait olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Konya bin yıldır Anadolu ülkesinde, Osmanlı ve Selçuklu coğrafyasında; yön veren, değiştiren, inancımızı, değerlerimizi 7 kıtaya yaymaya çalışan bir meşaledir, bir kaynaktır ve bu inancın membaı olan bir şehirdir. Konya içinde de yüzyıllar içinde birçok oyunlar oynanmıştır. Konya zaman zaman yasaklı şehir halinde getirilmiştir, zaman zaman dışlanmıştır. Ama hamdolsun ki, 1960'lı, 70'li, 80'li yıllar ve daha sonraki süreçler göstermiştir ki Konya tarihteki misyonuna uygun bir şekilde yoluna devam etmekte milli ve İslami düşüncenin merkezi olarak Türkiye'ye yön vermektedir. Bütün milli ve İslami çıkışların da kaynağı olarak yola devam etmekte. Konya olarak bu duruşumuzu asla bozmayacağız" diye konuştu.

"Konya'ya hiçbir terör örgütü, hiçbir sapkın görüş nüfuz edemez'

Başkan Akyürek, son günlerde Konya ile ilgili yaşanan tartışmaların boşuna olduğunu dile getirerek, "Konya'ya hiçbir terör örgütü, hiçbir sapkın görüş nüfuz edemez. Ne adına olursa olsun; din adına da olsa, kavmiyetçilik adına da olsa ya da başka fikirler adına da olsa Konya'ya asla nüfuz edemez. Konya sıratı müstakimde dosdoğru yolda yoluna devam eder gider. Konya'yı anlayamayanlar oluyor zaman zaman. Zaten Konya kendi fikriyatına, kendi düşüncesine ait hissetmediğine kedini açmaz. Konya'yı onlar zaten anlayamaz. Cenab-ı Hakka hamdolsun ki böyle bir şehre hizmet ediyoruz. Selçuklu payitahtına, Mevlana şehrine ve inancımızı dört bir yana yayan bir coğrafyaya hizmet ediyoruz. Hem maişetimizi temin ediyoruz hem de inancımıza, düşüncemize, geleneğimize ve milletimizin köklerine hizmet ediyoruz. Konya'nın bu misyonunu devam ettirmesi asıl amacımızdır" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek, konuşmasının ardından tüm personelle bayramlaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.