Balık halinde nabzı levrek artırdı

Balık halinde nabzı levrek artırdı

Bu hafta levrek dışında balık fiyatlarında gözle görülür bir değişim olmadı. Geçen hafta kilosu 15 TL'ye satılan levrek, bu hafta tezgahtaki yerini büyüklüğüne göre 20 -30 TL arasında aldı.

Balık fiyatlarında levrek dışında, geçen haftaya göre önemli bir değişim yaşanmadı. Geçen hafta kilosu 10 liradan satılan hamsi, tezgahtaki yerini yine bu hafta 10 liradan aldı. Çinekop geçen haftaya göre fiyatını aynı oranda korudu. Diğer balıkların fiyatında pek bir değişim yaşanmazken, levrekte gözle görülür bir artış oldu. Konya Balıkçılar Derneği Başkanı Münür Kara, bu hafta balık hali ve balık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kara, “Balık halinde bu hafta herşey normal. Satışlarda fiyatlarda mevsimine göre uygun. Levrek dışında önemli bir değişiklik görülmedi geçen haftaya göre. Geçen hafta 10 liradan satılan hamsi, 15 liradan satılan palamut bu haftada aynı fiyattan satılıyor. Sadece levrekte gözle görülür bir artış var. Levreğin kilosu geçen hafta 15 liraya satılıyordu. Bu hafta levreğin fiyatı büyüklügüne göre 20 ile 30 lira arasında değişiyor. Şunu rahatlıkla diyebilirim ki vatandaşın balık tüketimine olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bu durum balık hali esnafı olarak bizimde yüzümüzü güldürüyor” ifadelerini kullandı.

BALIĞI MARKETTEN DEĞİL BALIK HALİNDEN ALIN

Balığın marketten daha çok balık halinden alınmasını öneren Kara, “Vatandaşlarımızdan balığı, marketten veya seyyar satıcıdan alanlar var. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan balık hali vatandaşlarımıza hizmet sağlama amacıyla kurulmuştur. Biz vatandaşlarımızın balığı olabildiğince balık halinden almasını öneriyoruz. Çünkü buraya balıklar günlük gelir. Günlük geldiği için taze ve doğal olmayan balık satılmaz halde. Bizim amacımız, vatandaşlarımıza damak tatlarına uygun balık yedirebilmek. Buraya gelen balıklar elimizde en fazla iki gün duruyor. Şuan için denizlerde fırtına var. Fırtına dindiğe zaman hale balık hem daha çok girecek hem de dehe ucuz fiyatlara satılacak. Bolluk asıl o zaman yaşanacak. Bunlardan daha önemli bir şey var aslında. Memleketimizin üzerinde kara bulutlar var. Memleketimiz ateş çemberine alınmış. Ne zaman etrafımızdaki bu ateş çemberi kaldırılırsa esnafın satışı o zaman iki katına çıkar. Müşteride en çok o zaman mutlu olur” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.