Bakan Işık, çatısı çöken iş yerlerini inceledi

Bakan Işık, çatısı çöken iş yerlerini inceledi

Bakan Işık, yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'da sanayi sitesinde çatısı çöken iş yerlerinde incelemelerde bulundu

İhracatın yüzde 94’ünün imalat sanayinden geldiğini belirten Bakan Fikri Işık, Konya’nın da bu konuda önemli bir yerde olduğunu söyledi. Işık, “Bu grafik sanayicimizin ne kadar azimli, kararlı ve başarılı olduğunu göstermektedir” dedi

Konya’ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk olarak KONSAN’da çatısı çöken iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Işık’a Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı eşlik etti. KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Bakan Işık’a yoğun kar yağışı nedeniyle çöken iş yerlerinin çatısı hakkında bilgi verdi. Kazada can kaybı olmamasını büyük bir avantaj olarak değerlendiren Bakan Işık, çatısı çöken iş yerleriyle ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. İleride bu tür olayların yaşanmaması için KONSAN’daki bütün iş yerlerini birlikte ele almak gerektiğini ifade eden Işık, “İlk etapta KOSGEB’ten acil durum kredisi çekilebilir. Önemli ola cana gelmemesi, bunlar toparlanır” dedi. Bakan Işık hasar gören iş yerleriyle ilgili rapor aldıktan sonra Pakpen’de işçilerle birlikte öğle yemeğini yedi. Ziyarette Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza ve Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tuza ile görüşen Işık, fabrikanın işleyişi ve Pakpen’in üretimini yaptığı yalıtım, PVC ve boru ürün gamı hakkında bilgi aldı. Ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Fikri Işık, Pakpen’in her geçen gün kendini geliştirdiğini belirterek, “Pakpen’i marka olarak yakından biliyoruz. Ar-Ge çalışmalarına da ağırlık veriyor. Marka değeri yüksek ürünler üretmek konusunda ülke olarak çok daha fazla çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

SANAYİYE YATIRIM YAPMAK KAHRAMANLIKTIR

Ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Işık, bir gazetecinin ihracat rakamlarıyla ilgili sorusuna şu cevabı verdi: “İhracat rakamlarında yüzde 7 buçukluk bir artış söz konusu. Bu son derece sevindirici. İthalatta yüzde 1 buçuk civarında bir düşüş var. Özellikle dünyanın bu konjektöründe ihracatın artıyor olması, son derece önemli. Etrafımızda çok ciddi olaylar oluyor. 5’ten fazla ülkede devlet otoritesi fiilen kaybolmuş durumda. Bu ülkeler de bizim önemli ihracat kaynağımız. Buna rağmen ihracatın yüzde 7 buçuk oranında artması. Türkiye’nin gücünü gösteriyor. İhracatımızın da yüzde 94’ü imalat sanayinden geliyor. Bu da bizim sanayicimizin ne kadar azimli, kararlı ve başarılı olduğunu göstermektedir. Türkiye’nin aslında gerçek kahramanları sanayicilerdir. Gayrimenkulun, rantın bu kadar yüksek olduğu bir dönemde gerçekten sanayiye yatırım yakmak kahramanlıktır” diye konuştu.

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLER GELİŞİYOR

Ortaya çıkan ihracat rakamlarının ülke ekonomisi açısından sevindirici olduğuna dikkat çeken Işık, ithalatın da fren yaparak, düşüşe geçmesini olumlu olarak değerlendirdiklerini belirtti. Irak’ta da toparlanmanın devam ettiğini dile getiren Bakan Işık, “Rusya’daki bir takım gerilemelere rağmen, toplamdaki ihracatımızın iyi bir noktada olması sevindirici. İhracatın artması için de sanayi üretiminin artması gerekiyor. O da imalat sanayinin gelişmesine bağlı oluyor. Bir sevindirici diğer nokta ise; Bu ayki imalat sanayindeki yüksek teknolojindeki ürünlerin payı 3.7’ye çıktı. Bunu daha yukarılara çekmek zorundayız. Yüksek teknoloji ürünlerin ihracatındaki ve imalatındaki payını ne kadar artırırsak Türkiye’nin kalkınma hızını yükseltmiş olacağız. Çünkü katma değerli ürünler üretince bundan hem işçimiz, hem esnafımız, hem sanayicimiz hem de ülkemiz kazanıyor. Bu açıdan da yüksek teknoloji ürünlerin, üretimdeki payını artırmak zorundayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye bu ortalamasını devam ettirecek. İnşaat sektörü de gelişiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye’nin önümüzdeki 20 yıllık döneminde kentsel dönüşüm malzemelerinin Türkiye’de üretilmesi konusunda çalışma yürütüyoruz. İnşaat sektörüne olumsuz bir bakışımız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.