Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi

Uğur Eğitim Vakfı 1998 yılında kurulan Bahçeşehir Üniversitesi, kuruluşundan kısa bir süre sonra, Kaliforniya San Diego Devlet Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik ve stratejik işbirliği protokolü imzalamıştır

Uğur Eğitim Vakfı 1998 yılında kurulan , kuruluşundan kısa bir süre sonra, Kaliforniya San Diego Devlet Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik ve stratejik işbirliği protokolü imzalamıştır ve bu protokol eğitim dünyası açısından çok önem arz etmektedir. sitesinde bir çok eğitim içeriğine ulaşabileceğiniz gibi vakıf üniversiteleri hakkında da çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. Bahçeşehir Üniversitesi ilk öğrencilerini ise 1999- 2000 Eğitim - Öğretim yılında almıştır. Güçlü akademik kadrosu ve eğitim-öğretim programları, yurtdışı eğitim olanakları, ayrıca modern teknik altyapısı ile dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bahçeşehir Üniversitesi, topluma ve insanlığa yararlı, üretken, araştırmacı, aydın, insan haklarına ve özgürlüklerine saygılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

 

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde yer alan eğitim birimleri; İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Meslek Yüksek Okulu birimleridir. Bahçeşehir Üniversitesi, hayata öğrencileri daha iyi hazırlamak ve daha geniş iş yelpazesi oluşturmak amacı ile eğitim dilini İngilizce olarak kullanmaktadır. Ayrıca Almanca, İspanyolca ve Rusça dillerinden birisi ikinci bir dil olarak da isteyen öğrencilere verilmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi,  Amerika’nın önde gelen üniversiteleri ile akademik ve stratejik işbirliği anlaşmaları yapmaktadır ve Erasmus programı uygulanmaktadır.  Ayrıca Avrupa ve Uzakdoğu’daki çok sayıda üniversite ile de ortak programlar yürüten Bahçeşehir Üniversitesi yurtdışı bağlantılarını her zaman korumaktadır.  Bahçeşehir Üniversitesi yurtdışındaki üniversiteler ile ortaklık kurarak, AB fonlarından faydalanmak ve staj olanağı sağlamak amacıyla bu yıl Brüksel’de bir irtibat ofisi kurmuştur ve ofis Türkiye için bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi öğrenciler için yıl içinde pek çok sertifika programı, konferans ve paneller düzenlemekte ve aynı zamanda kültürel etkinliklere de kapılarını açmaktadır. Üniversite Puanları sıralama listesinde okulumuzun puanları sürekli artmaktadır.

 

Bahçeşehir Üniversitesi’nde bütün fakültelerde lisans programı 4 akademik yıl veya 8 yarıyılda (sömestr) tamamlanacak şekilde hazırlanmaktadır. Ayrıca klasik ders saatlerinin dışında, seminerler, ikili eğitim, laboratuar saatleri ve modern eğitim teknolojileri ile de öğrencilere daha fazla bilgi birikimi oluşturma imkanı sağlanmaktadır.

 

Öğrencileri için yurt olanağını da düşünen Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerin başarı ve mutluluğu için çalıştıklarını her fırsatta belirtmektedir. Özel üniversitelerde tercihleriniz arasına Bahçeşehir Üniversitesi’ni de de sitesinden bilgi alarak dilerseniz ekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.