Bahçeli'yi sırtından vuracaklar

Bahçeli'yi sırtından vuracaklar

MHP kongresinden sonra ilk kez konuşan eski il başkanı Ali Yücel, Kayıp etmemizdeki temel sebepleri çok iyi biliyorum. Ama davama sadakatli olduğum için bunu dile getirecek değilimdiyor

‘62 yaşında partiye ne verecek?’

MHP kongresinden sonra ilk kez konuşan eski il başkanı Ali Yücel, “Kayıp etmemizdeki temel sebepleri çok iyi biliyorum. Ama davama sadakatli olduğum için bunu dile getirecek değilim”diyor

62 yaşında ne verecek il başkanlığına

Ali Yücel röportajımız sırasında geçmişten de örnekler veriyor, “Biz 2011 seçimlerine can hıraş çalışırken, bunlar MHP’nin Konya’da iki milletvekili var. Bunlardan biri Faruk Bey olsun ikincisi de ben olayım diye uğraşıyorlardı. Dolayısı ile bu bir siyasi yarışsa ve buradaki oyuncular ortada ise Hasan Kaya da ortada. 99’dan buyana Faruk beyle bu da aday. Yaşı 62 neyi ispat edecek bu adam, il başkanlığına geliyor. Yeniden milletvekili olabilir miyimin peşindeler”

Riyakarlara helal etmem

Kongreden sonra ilk kez Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan’a konuşan eski il başkanı Ali Yücel, kongrenin kaybedilmesinde ki nedenleri anlattı. Yücel “Tüm ülkücülere hakkımı helal ediyorum ama riyakarlara hakkımı helal etmiyorum” diyor. Kongreden sonrada hiç kimseyi devir teslim için göndermediklerini söyleyen Ali Yücel, “Bu siyasi bir yarış değil. Bu arkadaşlar partiyi bir yere götürmek arzusuyla yarış içinde falan değiller” diyor.

Sadakatleri varsa, buyursunlar

Ali Yücel sandıktan çıkan yeni yönetimi genel merkeze karşı saadetsizlikle eleştirirken, “Genel merkeze sadakatleri varsa, il başkanı çıkar Konya’dan 30 delege ile birlikte genel başkanı ve MHP’nin bekası için bu desteği vereceğim. Bu şeref sözüdür der. Ben Ali Yücel olarak o zaman nerede bulunmam gerektiğini bilirim. Ama bu arkadaşların böyle bir isteği yok. Bu işi başka yere götürmek arzusundalar. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi arkadan vuracaklar.”şeklinde konuşuyor.

Kongre sorası Ali Yücel içini Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan’a döktü. Ali Yücel anlattı Kerem İşkan yazdı. İşte o çarpıcı röportaj

“Kongre ile ilgili pek fazla bir şey söylemek istemiyorum. Belki bunu insanlar farklı algılayabilirler ama ben toplumla yapılan işleri karşılık alınamayacağını MHP’den biliyorum. Şu an Türkiye’de de en programı dolu, ülke için bir şeyler yapabilecek bir partinin toplumda da baktığınız da istenilen seviyede bir karşılığı olmayabiliyor. Diğer tarafta da zorluklara doğru ülkeyi götüren bir parti toplumun yüzde 50’sinin oyunu alabiliyor. Toplumda yapılan işlerde toplumun sonuç belirleyeceği işlerde böyle karşılıksızlıklar olabilir. Ben kongreyi böyle yorumluyorum. Temel sebepleri çok iyi biliyorum. Ama davama sadakatli olduğum için bunu dile getirecek değilim. Partimiz açısından paydalı olur.”

Kongre salonunda ki konuşmanıza çok yorumlar ve tepkiler geldi. Bu konuda ne diyorsunuz?

“Ben MHP’ye 4 yıl hizmet ettim. Bu hizmetimin sonucunda da sonucu şöyle olur böyle olur diye bir yere götürmek istemedim. Bu güne kadar bir siyasi hizmette karışırlıksız neler yapılabileceğini göstermek istedim. Benim kongrede anlatmak istediğimde bu idi. Kongre solunun da bunu anlatıp oturacaktım. Bir yarışı kazanmak önemlidir ama duruş hepsinden önemlidir. Ben bu konuda hiçbir zaman taviz vermedim. Ne Genel Başkan’a bağlılığım noktasında ne de partinin çalışması konusunda taviz vermedim. Ben ne milletvekilimiz olmadan bir iş yaptım, ne de Genel Başkan Yardımcımız olmadan bir iş yaptım. Şimdi ki arkadaşında bundan başka yapabilecek bir şeyi yoktur. Kongreye gelirken, bir sürü delegenin duymak istediği şeyleri dile getirdiler. Şimdi de biz partiye bağlıyız. Genel Başkansız bir iş yapmayız diyorlar. Bu böyledir. Dün Ali Yücel’di. Bugün de bir başkasıdır. O gün salonda bu sürenin içinde yaptığımız hizmeti anlatıp oturmak istiyordum. Ama bu süre içinde arkadaşlarımız o kadar acımasızca o kadar büyük riya yaptılar ki buna gönlüm razı olmadı. Buda konuşmama yansımış olabilir. Ülkücü harekete böyle bir edep yok. Biz başka bir siyasi parti değiliz, kürsüde il başkanı konuşurken, diğer tarafta birlik beraberlik mesajları veren aday salonun yarısını boşalttırıyor. Bunlar yakışıksız işler. Temsil noktasında bu iradeyi temsil edeceğini düşünmüyorum.”

Devir teslim töreninde de yoktunuz ?

“Kongreden sonradan hiçbir arkadaşı devir teslim için göndermedik. Bu bir siyasi bir yarış değil. Bu arkadaşlar partiyi bir yere götürmek arzusuyla yarış içindeler. Götürmek istedikleri yeri de biz biliyoruz. Sadakatleri varsa il başkanı çıkar Konya’dan 30 delege ile birlikte genel başkanı ve MHP’nin bekası için bu desteği vereceğim. Bu şeref sözüdür der. Ben Ali Yücel olarak o zaman nerede bulunmam gerektiğini bilirim. Ama bu arkadaşların böyle bir isteği yok. Bu işi başka yere götürmek arzusundalar.”

Devlet Bahçeli’yi arkadan mı vuracaklar

“Evet tabi başka bir arzuları yok. Baştan beri durum buydu.”

Yeni yönetim Konya ve sorunlarına hazır mı?

“Böyle bir gayretleri yok. Tek arzuları 30 tane üst kurul delegesini seçtirmekti başkada bir arzuları yoktu…”

Devlet Bahçeli yeni yönetime randevu verdi mi ?

“Hayır vermedi.”

Faruk Bal ile yakınlığınız, yüzden kaybettiğiniz ima edildi. İddialarına ne diyorsunuz?

“Ben inanmıyorum. Faruk Bal içinde böyle bir iddiayı hazırlıyorlar. Çünkü Hasan Kaya Bey yarın milletvekili adayı olacaksa orada birilerini yıpratmak zorunda. Birilerin daha küçük yerinden oynatabilecek bir noktaya getirmek zorunda. Bu adamların sürekli yaptıkları iş bu. Benim zoruma giden şeyler bunlar. Biz 2011 seçimlerine can-hıraş çalışırken, bunlar MHP’nin Konya’dan iki milletvekili var. Bunlardan biri Faruk Bey olsun ikincisi de ben olayım diye uğraşıyorlardı. Dolayısı ile bu bir siyasi yarışsa ve buradaki oyuncular ortada ise Hasan Kaya da ortada.1999’dan buyana Faruk Bey’le yarışır. Yaşı 62 neyi ispat edecek bu adam il başkanlığına geliyor. Faruk Bey’in yıpratılması bana zarar vermiş bunlar önemli değil. Ben bir ekip olarak ortaya çıktım. Bunun gerekliliğini yaptım. Bunun karşılığı olmuş olmamış buna bakmak lazım.”

Devlet Bahçeli’nin partinin başından uzaklaştırılması hep parti içinde konuşulurdu. Biri  yarın çıkıp ben “genel başkanlığa adayım” dediğim de ilk Konya teşkilatı mı bunun arkasında duracak?

“Buradaki 30 arkadaşa bakıldığında bunların genel başkanın yanında olmayacakları ayan beyan ortada.30 üst kurul delegenin genel başkana oy vermeyeceğini ben Ali Yücel olarak, bu partide hizmet vermiş biri olarak biliyorum.  Sayın Genel Başkanın dışında partiyi diğer siyasi partilerin anlayışına göre götürebilecek bir anlayış. Seçimler esnasında Zafer Meydanı’na oturup, biz MHP’ye oy vermeyelim. Yarın bunlar barajı geçerlerse bizi partinin içine sokmazlar diyen adamlar şimdi o delegasyonun içerisinde. Ben bunu kanıtlı ispatlı söylüyorum. Bu bilgilerin hepsi mevcut bizde. Dolayısı ile burada iyi niyet beklemek yanılgı olur.”

Sizin döneminiz de hükümete karşı daha ılımlı, sert muhalefet yapılmadığı söyleniyor. ‘Biz daha sert muhalefet yapacağız’ diyorlar, bu konuda ne söyleyeceksiniz?

“Benim Konya’da kavga yapmadığım kimse kalmadı. Bunu partimiz için yaptık. Doğru bildiklerimle ülkenin menfaatleri uğrunda. Ben Sayın Vali’ye de söyledim Davutoğlu’nun özel kalemi gibi iş yapıyorsunuz, AKP’nin il başkanı gibi çalışıyorsunuz gibi. Ama bunu söylerken, şahsım adına değil, MHP İl Başkanı olarak söyledim. Ben Kontv ile de kavga ettim. Nedeni de bu kadar inançlı olan insanların birinci tercihi olan televizyonun yorumcusu olarak, Ahmet Altan’ı ve Mehmet Altan gibi ateist ve inançsız insanları soktukları için. Bunu herkes söylemeyebilir. Biz inancımızdan dolayı yanlış olan şeylere duruş gösterebiliyorsak, fikri düşüncede de yanlış olan şeylere dik dururuz.”

Sayın Bahçeli neden kongreye gelmedi?

“Genel Başkanımız Avusturya’da ve Fransa’da iki federasyonumuzun orada büyük bir programı var. Orada yer bulmak, izin almak çok zor. Eğer sizde bu noktada hoş görü gösterirseniz biz yurt dışındaki programa katılımını sağlayalım. Oraya da en üst düzeyde katılımı gerçekleştirelim” dedi.  Biz de bunun bizim açımızdan zor olduğunu kendisinden randevu aldığımız için afişleri ona göre bastırdığımızı söyledik. Biz bunu kongre de katılımda azalma olmasın diye de son dakikaya kadar ilan etmedik. Zaten böyle bir riski görmüş olsa Genel Başkanımız gelirdi. Ona derdik bu önemli bir kongre gelin görün diye söylerdik.”

Bundan sonra Ali Yücel ne yapacak?

“Biz bir adım öncesi Konya’nın sorumluluklarını almıştık. Şimdi de birey olarak üzerimize düşen görevlerimizi yerine getireceğiz. İlerde de davamız adına yapmamız gerekenler olacaksa onları da canı gönülden yapmaya devam edeceğiz. “

Size yanlış yaptık özür dileriz diyerek pişman olanlar var mı?

“Pişmanlıktan daha ziyade günah çıkartanlar çok. Siz bunu hak etmediniz. Biz şundan ötürü oy verdik diyenler oldu. Ama bundan oluşacak her yanlışta her günahın vebaline ortak olacaklar. Bunu da bilmeleri gerekir. “

Tüm bunlardan sonra hakkınızı helal ediyor  yada bir helallik istiyor musunuz ?

 “Ülkücülere hakkımı helal ediyorum. Riyakarlara  hakkımı helal etmiyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum