Bahçeler sebze meyve ekimine hazırlanıyor

Bahçeler sebze meyve ekimine hazırlanıyor

Baharın gelmesi ile birlikte bahçelerdeki ekim hazırlıkları da başladı.

Şehrin beton yığınından ve gürültüsünden uzaklaşarak sakin bir gün geçirmek isteyen vatandaşlar hobi bahçelerindeki parsellerini yeniden ekmek için kolları sıvadı. Havaların sıcak gittiği bu günlerde bahçelere giden vatandaşlar, ekim için yeniden sürülmesi gereken bahçeleri kendileri bel ile bellemek yerine makinelere yaptırarak hem vakitten kazanıyor hem de yorulmuyor.
Karatay Belediyesi tarafından Ereğli çevre yolu üzerinde düzenlenen hobi bahçelerine özellikle hafta sonu akın eden vatandaşlar bir taraftan aylardır yapamadığı piknik özlemini giderirken diğer taraftan da bahçesi ile uğraşıyor. Sürüldükten bir süre sonra gübre atılacak olan bahçeler, gübrenin atılmasından birkaç hafta sonra yeniden sürülerek ekime hazır hale getiriliyor.
Mayıs ayına kadar bahçelerin hazırlanması gerektiğini dile getiren bahçe sahipleri, “Bu yıl kar yağmadığı için toprak yeterince beslenmedi. Bunun için sürüldükten sonra gübre atılarak bir süre daha bekletilmesi gerekir. Toprak bu şekilde hava alarak ve beslenerek ekime hazır hale gelir. Ekim zamanına kadar bu tür hazırlıklar tamamlanmaz ise sebze ve meyveden beklenen verimi alamayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.