Bae, Üçüncü Nükleer Reaktörün İnşaatına Başladı

Bae, Üçüncü Nükleer Reaktörün İnşaatına Başladı

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) nükleer enerji projesinden sorumlu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi’nin başkent Abu Dabi’de yer alan dört reaktörden üçüncüsünün inşaatına başladığı bildirildi.Şirket tarafından...

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) nükleer enerji projesinden sorumlu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi’nin başkent Abu Dabi’de yer alan dört reaktörden üçüncüsünün inşaatına başladığı bildirildi.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, üçüncü ünitede reaktör çevreleme binası için güvenlik betonunun dökümüne başlandığı belirtildi. Yetkililer, Federal Nükleer Denetim Otoritesi’nden inşaat izni alınmasının önemli bir basamak olduğunu ve üç yıl sürecek çevreleme binasının inşaatının ardından üçüncü ünitenin 2019 yılında ticari faaliyete geçmesinin hedeflendiğini açıkladı. Üçüncü ve dördüncü reaktörlerin inşaat izni için şirketin 18 aylık sıkı denetimden geçtiği kaydedildi.

Şirket CEO’su Muhammed El Hamadi, BAE’nin barışçıl nükleer enerji projesinde büyük mesafe kaydettiklerini ve temiz ve güvenilir nükleer enerji üretimine 2017’de başlanacağını söyledi.

Birinci ünitenin yüzde 57’sinin tamamlandığı ve enerji ağına 2017’de bağlanacağı öğrenildi. Yetkililere göre 2018’de ikinci ünite hizmete girecek ve dört reaktör de tamamlandığında BAE, enerji ihtiyacının yüzde 25’ini bu nükleer santraldan karşılayacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.