Aydınlanmada tercih led ampul

Aydınlanmada tercih led ampul

Evlerde ve işyerlerinde farklı farklı aydınlanma sistemleri kullanıyor. Tasarruf ampulü, sarı ampul, florons ve led bunlardan bazıları. Genelde ise tasarruf ampulü tercih ediliyor

Evlerde süs amaçlı olarak avizelere de yoğun ilgi var. İşyerlerinde ise led lambalara yoğun talep var. Uzun yıllardır aydınlanma sistemleri satışı ve teknik servis hizmetleri ile uğraşan Mehmet Bostanoğlu, sarı lamba denilen avkar flamalı ampullerinin üretiminin yasaklandığını söyledi. Bostanoğlu, “Enerji Bakanlığı’nın talimatı ile sarı ampullerin Türkiye’ye giriş yasaklandı. Bu sebeple çok nadir olarak kullanılıyor. Depolar ve büyük işyerlerinde de floronslar kullanılıyor. Şu anda hemen hemen herkes artık led ampullere geçiyor. Eski simit lambalara da artık talep kalmadı. Şimdi artık görsellik ve tasarruf ön plana koyuluyor” dedi.
HERKES LED AMPULE DÖNECEK
Vatandaşın artık led ampulleri yaygın olarak kullandığını aktaran Mehmet Bostanoğlu, led her açıdan kârlı olduğunu vurguladı. Ler ampullerin 6 kat daha fazla uzun ömürlü olduğunu belirten Bostanoğlu, “Led ampullerin diğer ampullere göre 6 kat daha fazla ömrü var. Led ampullerin 60 ile 80 bin saat ömrü var. Hem uzun ömürlü hem de tüketim açısından tasarruflu. Diğer ampullere göre az da olsa radyasyon barındırıyor. Fakat zararlı değil” diye konuştu. İlerde led ampullerin evlerde de tercih edilmeye başlayacağını vurgulayan Bostanoğlu, şunları kaydetti; “Led şimdilerde işyerlerinin yüzde 90’ında kullanılıyor. Hem görsellik açısından hem de dayanıklılık açısından vatandaş led ampulü tercih ediyor. Işığı insanı yormadığı için yakın zamanda evlerde de kullanılacak. Şu anda evlerde vatandaşlar avizeler yönelmiş durumda. Bunun sebebi de evlerdeki estetik merakı. Sektör olarak şunun kanaatindeyiz, ileriki zamanlarda evlerdeki dekorasyonların tümünde led ampuller kullanılacak. Bizde vatandaşlara bunu tavsiye ediyoruz”
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.