Atlantı’yı hak ettiği yere getireceğiz

Atlantı’yı hak ettiği yere getireceğiz

Atlantı Belediye Başkanı Şıh Hasan Takımcı, Atlantı’nın hak ettiği hizmeti alması için elinden geleni yapacağını söyledi.

1973 yılında belediye olmasına rağmen bu güne kadar bir amblemlerinin bile olmadığına dikkat çeken Takımcı, “Kadınhanı’na 23, Konya’ya 80 kilometre ve 4 bin 200 nüfusa sahip beldemizin sorunları oldukça fazla. 37 yıllık belediye olmamıza rağmen bir amblemimiz yoktu, kanalizasyon yoktu, hizmet binamız eski idi. Göreve geldiğimiz ilk gün belediyede tadilat işiyle başladık. Belediye hizmet binası çok bakımsız çatıları akmış durumda düzensiz bir şekilde idi. Kasabamız içme suyu kuyusuna ek kuyu yapımı tamamlanarak bağlantıları bitirildi ve faaliyete geçirildi. Kasabamızda su sıkıntısı kalmadı” dedi.

Genel hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetlere de önem verdiklerini dile getiren Takımcı, “Bu yıl ilk olarak 89–3 tertip olarak askere gidecekler için asker uğurlama ve moral gecesi düzenledik. Her yıl devam edecektir. Kasabamızda tehlike arz eden eski yapılar ve bahçe duvarları belediyemizce yıkılıp temizlenerek güzel ve yeni bir görünüm kazandırıldı.
Belediyemize ait 8 adet özel gece görüşlü güvenlik kameralarıyla çarşımız ve belediyemiz 24 saat kontrol edilerek güvenlik altına alındı. Ayrıca belediyemizin sitesinden 24 saat boyunca da canlı yayın olarak yayınlanmakta. Kasaba meydanında çarşının ortasında bulunan belediyeye ait eski bina çarşıyı daraltmakta görüntüyü bozmakta idi, bu bina yıkılarak çarşı meydanı genişletildi” diye konuştu.
Belediye amblemi ve yeşil alan çalışmaları hakkında da bilgi veren Takımcı, “Beldemizin eski adı “9 Atlı” olduğu için logomuzda 9 tane at simgesi bölgemizde yetişen pancar ay çekirdeği ve buğday figürüne yer verildi.  Mezarlıklarda ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Atlantı çevre yolunu da tamamen ağaçlandırıyoruz ağaçlandırmada bize büyük destek veren Panko Birlik Başkanı Recep Konuk beye Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır beye teşekkür ediyorum. Kasabamız çok eski bir tarihi yerleşim yerine sahip olduğu için eski tarihi taş ve lahitler ve dibekleri toplatarak hepsini kayıt altına aldırdık. Tüm bu tarihi eserleri 24 saat güvenlik kamerasıyla kontrol altında ve sürekli bir bekçisi bulunan bir yerde koruma altına aldık. Bunun için de bir müze yapmayı düşünüyoruz” diyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.