Atilla Kart, ‘türban’a takıldı!

Atilla Kart, ‘türban’a takıldı!

Hükümetin hazırladığı anayasa paketinde, “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” hükmünü taşıyan Anayasa'nın 10. maddesine “Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine

Hürriyet’e konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın bu maddeye ilişkin değerlendirmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Üniversitede türban düzenlenmesine anayasal dayanak arandığını öne süren Atilla Kart, “Türbana serbestlik düzenlemesine Anayasal dayanak oluşturmayı amaçlıyorlar. Bundan sonra da yasal ya da idari yöntemlerle, yönetmelik gibi, kamusal alanda türban yasağını aşmayı planlıyorlar” diye konuştu. 
AK Parti'nin daha önce de Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde benzer bir düzenleme yapmaya çalıştığını, ancak bunun Anayasa Mahkemesi'nden döndüğünü hatırlatan Kart, “Aynı amaca yönelik yeni bir yöntemdir bu yaptıkları. Bu eki yaparak, Anayasa'nın ilk üç maddesini ve konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararının sonuçlarını etkisiz kılmayı amaçlıyorlar” dedi. 
Kart, AK Parti'nin böyle bir düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini bildiğini de belirterek, “Ama seçimler yaklaşıyor. Şimdi bu madde dönünce, 'biz çabaladık ama bu oligarşik bürokrasi, bu yargı, bu CHP yok mu? Yine bizi engellediler' demeyi amaçlıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.