Atiker markası daha da büyüyecek

Atiker markası daha da büyüyecek

Atiker Genel Müdürü Ömer Atiker, markalarının yeni sektörlerde de boy göstereceğini, LGP ve doğalgaz dönüşüm teknolojisinde arge çalışmalarının devam ettiğini ifade etti

Türkiye’de ve Dünyada LPG (likit petrol gaz) ve CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) dönüşüm sistemlerinin lider markası olan Atiker, yeni projeleriyle ses getirmeye hazırlanıyor.  Atiker Şirketler Grubu’nun geleneksel olarak düzenlediği bayiler toplantısının 4.’sü Antalya-Belek’te gerçekleştirildi. Atiker’in tüm Türkiye’deki yaklaşık 800 bayi temsilcisi ve bölge distribütörünün yanı sıra Tüm Otogaz Montajcıları Derneği Başkanı Faruk Yılmaz’ın da katıldığı toplantı 3 gün sürdü. Antalya’da düzenlenen 4. Geleneksel Bayiler Toplantısı’nda konuşan Atiker Şirketler Grubu Genel Müdürü Ömer Atiker, dünyada doğrudan 52 ülkeye ihracat yapan Atiker markasının ayakkabıdan sonra yeni sektörlerde boy göstereceğini söyledi.
ATİKER, AYAKKABI DA ÜRETECEK
Programın açılışında konuşan Atiker Şirketler Grubu Genel Müdürü Ömer Atiker, ana çalışma alanlarının oto yakıt sistemleri olduğunu ancak uluslararası Atiker markasının yeni ürünlerde görülebileceğini vurguladı. Atiker, “Bilindiği gibi, uluslararası piyasalarda başarılı olmanın yolu dünya markaları yaratabilmekten geçiyor. 40 yılı aşkın sürede dünya markası haline getirdiğimiz Atiker markasını ulusal ve uluslararası piyasalara sunacağımız farklı ürünler üzerinde kullanmayı planlıyoruz. Ayakkabı, Atiker markasının kullanıldığı, yakıt sistemi dışındaki ilk tüketici ürünü. Ancak, müşterilerimiz Atiker markasını önümüzdeki yıllarda gerek yatırım malı gerekse tüketici ürünü kategorisindeki farklı ürünler üzerinde görmeye hazır olsunlar. Atiker Ayakkabı, bu türden yatırımlarımızın yeni bir halkası. Ayakkabıcılık bize dedemizden miras kalan bir meslek.  Dedem ömrünü, babam ise meslek hayatının bir bölümünü kundura üretiminde geçirmiş. Bu nedenle, Atiker Ayakkabının yatırım kararında sevgili babam Mehmet Ali Atiker’in önemli payı var” dedi. 
Yakıt sistemleri konusunda dünyadaki gelişmeleri takip ettiklerini ifade eden Atiker, “Kimse yakıt sistemleri alanının dışında yaptığımız yatırımlara farklı anlamlar yüklemesin. Atiker’in ana iştigal konusu oto yakıt sistemleridir. Bu tercihte en küçük bir sapmamız yoktur. Önümüzdeki yıllarda enerji alanında yeni yatırımlara girişebileceğimizin konusunu burada ifade etmekte yarar görüyorum. Yaptığımız araştırmalarda LPG, CNG ve LNG yakıt sistemlerinin uzun süre güncelliğini koruyacağı sonucuna vardık. Ürettiğimiz ürünlerle ilgili piyasalarda meydana gelen gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Petrole alternatif olacak yeni yakıtlar ve enerji kaynakları ile ilgili bir proje portföyü oluşturduk. Bu konuda, üretim ve yatırım yapmak üzere teknik araştırmalarımız ve uluslararası düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu. Atiker markalı ürünün kullanıldığı araçlara sigorta yapma konusunda çalışma başlattıklarını açıklayan Ömer Atiker, gelecek yıl doğalgaz dönüşüm sistemlerinin araçlarda kullanılmaya başlanması için de arge çalışmalarının hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.
Toplantıda bayi temsilcilerini bilgilendiren Konya Teknokent Genel Müdürü ve Atiker ARGE Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Botsalı da teknolojiye yatırım yapan Atiker’in her yıl ortalama yüzde 30 büyüdüğünü belirtti. Botsalı, “artık günümüzde başarı çok çalışmanın ötesinde akıllı çalışmayı gerektiriyor. Teknolojik gelişmeye ve inovasyona ağırlık vermek gerekiyor. İşte Atiker geçtiğimiz 4 yılda ortalama yüzde 30-35 büyüdüyse bunu teknolojik gelişmeye ve inovatif yani yenilikçi üretim ve pazarlama tekniklerine borçludur” dedi.  Toplantının soru-cevap bölümünün ardından “Yetenek Sizsiniz” adlı yarışmadaki gösterisiyle adından söz ettiren Kum Sanatçısı Veysel Çelikdemir sahne aldı. Yetenekli sanatçının Atiker ve Konya için yaptığı özel gösteri büyük ilgi gördü. Programda son olarak Atiker bayilerinin katıldığı hediye çekilişi yapıldı. 25 yurt dışı seyahati, 25 umre seyahati ve 30 bilgisayarın sahipleri kura ile belirlendi. Türkiye’nin dört bir yanından toplantıya katılan bayi temsilcilerinin hediyelerini Atiker Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Mehmet Atiker verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.