Aslanlı Kışla Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapandı

Aslanlı Kışla Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapandı

Alaeddin-Adliye tramvay hattı çalışmaları kapsamında Aslanlı Kışla Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut tramvay hattına ilave olarak hayata geçirilecek Alaadin-Adliye arası tramvay hattı çalışmaları kapmasında Aslanlı Kışla Caddesi tek şeride düşürüldü. Adliye tarafına giden araçlar Topraklık Caddesi’ni kullanıyor. Özellikle otobüs ve dolmuş seferleri Topraklık Caddesi’nden seferlerine devam ediyor.

Trafik akışının sekteye uğramaması amacıyla Aslanlı Kışla Caddesi’ne yeniden asfalt döküldü. Trafik tek yönlü akmaya devam ederken Mevlana’ya ziyaret için araçlarını sokmak isteyenlere ise zaman zaman kapalı yerden giriş yapılmasına izin veriliyor. Çalışmaların ise Şeb-i Arus törenlerine kadar yetişmesi planlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Alaaddin-Adliye tramvay hattında 7 adet istasyon bulunacak. Güzergahın sonunda raylı sistem taşıtları için depo alanı ile bakım ve onarım istasyonu yer alacak. Konya için önem arz eden projenin yatırım maliyeti; altyapı aktarımı, inşaat toplamı ve elektro-mekanik olmak üzere toplam 80 milyon 576 bin 100 TL olarak belirlendi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.